вторник, 7 април 2015 г.

Козуначени кифлички


Козуначени кифлички по тази рецепта.
Аз исках да има повечко, затова направих двойна доза от това тесто и резултата беше наистина доста на брой пухкави и вкусни кифлички.
Увеличих и количеството захар на 150 грама за доза, на двойното количество сложих 300 грама.
За да ги оформя, разточих топчета в кръг, които предварително бях премерила по 260 грама всяко. Нарязах ги на шест триъгълника и оформих от всяко кифличка с плънка от твърд мармалад от ябълки и дюли за едната част и с локум за другата. Стегнати и добре оформените кифлички, поставих върху тавички постлана с хартия за печене. Оставих ги да втасат за 20 минути. Преди да ги изпека ги намазах с яйце разбито с лъжичка сметана и ги поръсих с едра кафява захар.

Всяка тавичка с кифлички изпекох за 20 минути във фурна на 180°С.
 


Вкусно :)
 

12 коментара:

  1. Страхотни са, Танче! майка ми всяка година приготвя козуначени кифлички. Ще взема да й предложа и твоята рецепта! Изглежда перфектно! Усмихната седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесват, Люси!
      И в къщи кифличките са на голяма почит и не ги приготвям само по ппазници, а винаги когато имам възможност.
      Благодаря!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Най-перфектните кифлички, които съм виждала! Ама ти си си такава де, перфектна! Светли празници мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Йоли :) Толкова си мила!
      Хубав празник ти желая!

      Изтриване
  3. Страхотни са и кифличките, и питката! Коментирам две в едно, защото тези дни никак не ми стига времето за блога (то си и личи)! И за кой ли път ще се повторя, че няма нещо, което да е приготвено от теб, Танче, и да не изглежда неустоимо!
    Светли празници ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че намина, Светле :) Изобщо не се извинявай, защото от мен по непостоянен човек няма, но времето и обстоятелствата понякога ни притискат и не можем да разполагаме с времето си, както бихме искали, живот...
      Благодаря ти, мила!
      Желая и на теб хубави празнични дни!

      Изтриване
  4. Аз много обичам кифлички и никога не ми се получават, на другия ден са като камък, не зная защо, сега пак ще изчета твоята и ще си я запомня! Прекрасни са! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поли, честно да ти кажа днес е третия им ден и още са мекички, беше останала една и синът ми я изяде преди малко. Ако искаш опитай този вариант за тестото, дано да ти хареса. Благодаря ти!
      Прегръдка!

      Изтриване
  5. Едно чудесно предложение за кифлички! Чудесно допълнение към чашата с мляко!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче :) Толкова са вкусни с чаша мляко!!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. каква е сметаната
    сладкарска или готварска

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В 90 процента от случаите използвам животинска, неподсладена сметана с над 30% масленост, която може да се използва както за сладкиши, така и за готвене.

      Изтриване