четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Телешки руладини с гарнитура от тиква и винен сос

  • Ако искате да опитате нещо различно и да се насладите максимално на супер вкусна и балансирана храна, приготнена у дома, на предстоящият романтичен 14 февруари, ще ви препоръчам горещо да опитате тази рецепта. Дори няма да ви липсва ходенето на ресторант и изискано блюдо приготвено от майстор готвач, сами ще се превърнете в такъв, ако следвате указанията за приготвянето на рецептата.

Знаете, че за едно истинско кулинарно пиршество, най-важни са добре подбраните, пресни и качествени продукти, както и правилната рецепта. Всички продукти за рецептата ще намерите в Метро, а рецептата е от мен, приготвена и поднесена за вас с много старание и любов! 😊

Ще ме направите много щастлива, ако опитате тези крехки и ароматни телешки рула, а още повече, ако ви харесат, колкото на мен и семейството ми! 
Не пропускате виното, то е задължително за празника и специалното настроение!

Необходими продукти:
2 броя  Говеждо контра филе рибай стек Метро
3 чушки,  червена зелена и жълта
1 брой пащърнак
5 бр. малък шалот
6-7 бр. орехи пекан
80 г меко козе сирене

За гарнитура:
3 чаши тиква нарязана на кубчета
2 с. л. масло
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
 
За соса:
1 с. л. зехтин
1 малък шалот
200 мл
Червено Вино Мегазин Цинфандел 

40 г козе сирене
100 мл. млечна сметана
Телешки бульон, за разреждаене на соса, за постигане на подходяща гъстота.


Приготвяне на телешките руладини:

Нарежете стековете на две части по дължина и ги изтънете с кухненски чук.
Нарежете чушките и пащърнака на ленти.
Запържете ситно нарязания лук шалот, 3 скилидки чесън и смлените орехи в една супена лъжица масло и една зехтин. Като омекне лука, прибавете чушките и пащърнака, разбъркайте. Оставете зеленчуците, докато поомекнат леко.
 
Поръсете приготвеното за рула месо със сол и черен пипер от двете страни. Поставете по средата зеленчуците и по един резен козе сирене. Завийте плътно на руло. С помощта на клечка за зъби, стабилизирайте рулата.
 
В голям тиган поставете една супена лъжица масло, една зехтин и няколко листа прясна салвия. Прибавете рулата и ги запечатайте от всички страни за няколко секунди, докато месото се зачерви леко. Когато са готови, веднага ги поставете в предварително загрята фурна на 200°С за 5-6 минути, докато се досготвят идеално.



Приготвяне на гарнитурата:
Сгответе кубчетата тиква на пара за около 20 минути. Трябва да стане нежна и кремообразна.
Когато е готова я преместете в голямо плато за сервиране. Запържете в две супени лъжици масло една разполовено скилидка чесън и няколко листа салвия, полейте тиквата с маслото, като отстраните чесъна. Поръсете със сол и черен пипер.
 
Приготвяне на соса:
За да направите соса, поставете маслото и зетина в тиган, запържете в него лука, докато се зачерви. Прибавете виното и варете докато се редуцира леко. Когато се посгъсти, прибавете козе сиренето и разбъркайте докато се стопи. Прибавете сметаната и малко бульон, така че консистенцията да наподобява сос. Пасирайте, по желание. 


Насладете се!

Последвайте ме във фейсбук и инстаграм за още свежи и интересни кулинарни предложения от мен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар