вторник, 19 януари 2021 г.

Малай (Рецепта от книгата (1)

За мое голямо удоволствие, от днес започвам да споделям в моите канали, (блога, инстаграм и фейсбук) рецептите от книгата, които създадох с продуктите на София Мел с тяхната любезна покана! Идеята на книгата беше да съберем подходящи рецепти за всеки ден с техните чудесни продукти! Винаги съм казвала, че вложих сърце и душа в този проект J дадох най-доброто, на което бях способна тогава, но поглеждайки снимките и рецептите три години по-късно, наистина се гордея с това , което съм наравила! 

Това е, очаквайте от днес, ежеседмично споделяне на моите 26 различни рецепти, подходящи за цялата година, за делник и за празник, за уютна закуска или пиршество за душата <3

Започвам с рецепта №1 за закуска, която е румънски специалитет и идея за нея ми даде едно другарче, което никога няма да забравя. Приготвя се изключително лесно, с малко продукти и както повечето прости и гениални неща, такава се оказа и тази рецепта!

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Царевично
50 г царевичен грис
60 г брашно София Мел Класик
1 ч.л. сушена мащерка
⅓ ч.л. сол
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
3 големи яйца
50 мл царевично олио
150 г бяло саламурено сирене

За заливката:

400 г кисело мляко
3 яйца
50 г бяло саламурено сирене

💥За да видите начина на приготвяне, клкните тук.

💥За да научавате всичко най-ново и интересно, което приготвям и ме вълнува, последвайте и профилът ми в инстаграм @donevatania

💥Ще се радвам в удобен за вас случай да опитвате моите рецепти, които са изпробвани, снимани лично от мен и опитани от семейството ми, за да ви ги предложа в най-добрият им вид и вкус!

1 коментар: