неделя, 10 януари 2021 г.

Ванилови масленки с шприц

Случвало ми се е многократно да чувам въпроса, каква е тайната рецепта за сполучливи, нежно-топящи се маслени сладки с шприц 😋 Като човек, на когото любимото му хоби е приготвянето на сладкиши е нормално да повдигне завесата за тези нежни вкусни съвършенства!  

За щастие успях да си набавя точно такъв шприц, с които се работи много лесно и ако и вие си мечтаете да напълните кутия за семейството си с тези топящи се и ароматни сладки, можете да разгледате каталога на Метро където този месец има освен него има множество домакински помощници, мечтани от всяка домакиня! Препоръчвам ви да се включите в играта организирана от веригата, можете да видите как да участвате тук 👉 Спечели с каталог За уюта у дома  

Освен да си приготвите сладки с шприца, можете да си напълните с крем всички десерти, които се нуждаята от това (като домашни понички, еклери или профитероли, например), става наистина лесно, дозирано и крайния резултат ще бъде винаги перфектен.

Можете да видите кратко видео със стъпките в приготовянето на сладките в инстаграм профила ми.

Както всеки, които е правил опит да нарави сладки с шприц, без точната рецепта и аз съм имала тотолно несполучливи разочарования, но има едно много просто правило, за да се получат и то е 👇

Необходими продукти:

Шприц за маслени сладки

200 г масло, на стайна температура

85 г пудра захар

Семената от една шушулка ванилия

1 яйце

250 г брашно

40 г нишесте

3 ч.л. натурално какао

1 ч.л. течна сметана

За декорация:

(по желание)

100 г черен шоколад

1 ч.л. кокосово масло


(безрезрезевно се доверявам на качествените продукти на марката METRO Chef)

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180°С.

Разбийте с миксер много добре маслото, пудрата захар и ваниловите семена. Добавете яйцето и разбйте отново.

Смесете брашното и нишестето и ги прибавете към маслото и захарта. Разбъркайте с шпатула до еднородно тесто.

Ако искате да направите и какови сладки, както направих аз, прибавете какаото и сметаната към половината от тестото и разбъркайте добре.

Поставете тестото в шприца, изберете приставка и шприцовайте директно върху тава, за да може тестото да залепне за нея. !Не е подходящо използване хартия за печене за тези сладки, защото не могат да се шприцоват върху хартията!

Печете за 5-6 минути в загрятата фурна.

Оставете ги да изстинат върху тавата и чак след това ги преместете.

Разстопете шоколада и прибавете маслото, разбъркайте.

Декорирайте сладките с шоколада и да ви е вкусно!

Последвайте ме във фейсбук и инстаграм, за да имате на един клик растояние, рецептите които приготвям и споделям!

Няма коментари:

Публикуване на коментар