Смело можете да удвоите дозата за соленките, много бързо свъшват, уверявам ви 😊
Необходими продукти:
1 яйце
100 гр. масло, на стайна температура
½ ч. чаша прясно мляко (125 мл)
¼ ч. чаша слънчогледово олио (60 мл)
1 ч. лъжичка захар
½ ч. лъжичка сол
Около 250 гр. брашно Кекс София Мел, до получаване на меко тесто
За плънката:1 ч. чаша
натрошено сирине
1 ч. чаша
настърган кашкавал
4-5 стръка
магданоз
Черен пипер, сол
Приготвяне:Разбъркайте
всички продукти за плънката.
Смесете в дълбока купа всички продукти за тестото с изключение на брашното.
Чрез
добавяне на брашното, малко по малко, замесете
меко тесто.
Готовото
тесто разделете на 2 части и го разточете върху работния плот с точилка, без да
става твърде тънко.
Изрежете от тестото кръгли форми и по средата направете по 4
прореза с нож.
Вземете с чаена лъжичка от плънката и поставете по дължина на тестото. Завийте на руло.
Поставете
соленките върху голяма тава постлана с хартия за печене или силиконова подложка.
Намажете
повърхността на соленките с яйчен жълтък и поръсете със сусам.
Печете в
предварително загрята на 180°С фурна, докато се зачервят, около 20 минути.
Да ви е вкусно!
В цитираното брашно съдържа ли се набухвател, защото в рецептата липсва като съставка?
ОтговорИзтриванеНаправих ги и са страхотни, както всяка една рецепта от блога! Толкова са любими на всички, че правя количества като за масово производство и все бързо свършват! ��
ОтговорИзтриванеБрашното и аз го използвах за първи път, много ми хареса, има си набухвател вътре.
С какъв диаметър приблизително са кръгчетата? Благодаря!
ОтговорИзтриванеМожете да ги направите, както на вас ви харесват. Моите са 8 см в диаметър.
Изтриване