вторник, 1 декември 2020 г.

Нилски костур със сметанови картофи

Ако и вие като мен, обичате разнообразието и търсите различна рецепта за Никулден, аз съм се погрижила да ви предложа една такава 😊 Много ми се иска да я опитате и съм сигурна, че ще останете доволни! 

За да съм сигурна на 100% за качеството на продуктите, обичам да се доверявам на изпитани източници и в този случай отново се доверих на Метро заради разнообразието и пресните продукти, които винаги си набавям от там. 

Тук можете да разгледате всички предложения за наближаващия Никулден - https://bit.ly/3o8RlLi

Необходими продукти:

700 гр. филе от нилски костур (филето е от МЕТРО, където в момента има страхотни рибни предложения за Никулден) надникните тук.

300 мл. млечна течна сметана на 30% масленост

200 мл. прясно мляко

2 глави червен лук

50 г. масло

3 с. лъжици тъмен оцет балсамико

3 с. лъжици кафява захар

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка сушена мащерка

½ чаена лъжичка сушен девисил

Сол, черен пипер червен пипер

 


Приготвяне:

Измийте и обелете картофите.

Нарежете ги на филийки.

Сварете ги в подсолена вода за 15 минути.

Нарежете лука на полумесеци и го задушете под копак на ниска температура с 2-3 супени лъжици вода, оцета, маслото, захарта и солта, докато омекне и се карамеизира леко.

Наредете картофите в глинен съд за печене, като редувате с лука.

Смесете сметаната и млякото заедно с подправките, сол и пипер на вкус.

Залейте картофите.

Подредете по повърхността филето риба, като преди това овкусите всяко със сол и черен пипер и от двете страни. Намажете рибата по повърхността с малко разтопено масло и щипка червен пипер. Поставете върху формата алуминиево фолио.

Печете 30-35 минути на 190°С под фолио. Махнете фолиото и печете още 20 минути, докато рибата се зачерви леко.

Сервирайте, като за финал гарнирайте с песто Дженовезе и запечени кедрови ядки.

Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар