Ако и вие като мен, обичате разнообразието и търсите различна рецепта за Никулден, аз съм се погрижила да ви предложа една такава 😊 Много ми се иска да я опитате и съм сигурна, че ще останете доволни!
За да съм сигурна на 100% за качеството на продуктите, обичам да се доверявам на изпитани източници и в този случай отново се доверих на Метро заради разнообразието и пресните продукти, които винаги си набавям от там.
Тук можете да разгледате всички предложения за наближаващия Никулден - https://bit.ly/3o8RlLi
Необходими продукти:
700 гр. филе от нилски костур (филето е от МЕТРО, където в момента има страхотни рибни предложения за Никулден) надникните тук.
300 мл.
млечна течна сметана на 30% масленост
200 мл.
прясно мляко
2 глави
червен лук
50 г. масло
3 с. лъжици
тъмен оцет балсамико
3 с. лъжици
кафява захар
½ чаена
лъжичка сол
½ чаена
лъжичка сушена мащерка
½ чаена
лъжичка сушен девисил
Сол, черен
пипер червен пипер
Приготвяне:
Измийте и
обелете картофите.
Нарежете ги
на филийки.
Сварете ги в
подсолена вода за 15 минути.
Нарежете
лука на полумесеци и го задушете под копак на ниска температура с 2-3 супени лъжици вода, оцета,
маслото, захарта и солта, докато омекне и се карамеизира леко.
Наредете
картофите в глинен съд за печене, като редувате с лука.
Смесете
сметаната и млякото заедно с подправките, сол и пипер на вкус.
Залейте
картофите.
Подредете по
повърхността филето риба, като преди това овкусите всяко със сол и черен пипер
и от двете страни. Намажете рибата по повърхността с малко разтопено масло и
щипка червен пипер. Поставете върху формата алуминиево фолио.
Печете 30-35
минути на 190°С под фолио. Махнете фолиото и печете още 20 минути, докато рибата
се зачерви леко.
Сервирайте, като за финал гарнирайте с песто Дженовезе и запечени кедрови ядки.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар