понеделник, 30 ноември 2020 г.

Овесено-морковени сладки със захар от фурми

Препоръчвам ви да опитате този нов продукти на пазара, които според мен е страхотен здравословен вариант за послаждане и прекрасен вкус!

Захарта от фурми Passiflora е 100% натурален продукт, който се получава от смилени сушени фурми, като се запазват ценните хранителни вещества и фибри, намиращи се в плодовете.
С нея можете да приготвите всякакви сладкиши и печива.
Поради съдържанието на фибри, захарта от фурми не се разтваря напълно при подслаждане на чай и кафе.
Можете да прочетете повече за качествата на този продукт тук.

💥Вижте моето предложение за уникално вкусни сладки приготвени със захарта от фурми и ме последвайте в INSTAGRAM, за да имате всички рецепти които споделям там, само на един клик разстояние 💥


Необходими продукти:

100 гр. фини Овесени люспи

90 гр. едри Овесени ядки

1 и половина чаена лъжичка бакпулвер

½ ч.л. канела на прах

¼ ч.л. коледна подправка за сладки

½ ч.л куркума

ситно настърганата кора на една мандарина

щипка сол

30 гр. кокосово масло, разстопено

100 мл.кокосово мляко (можете да добавите и краве, ако предпочитате)

1 голямо яйце

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

100 грама Захар от фурми Passiflora  

20 мл мед

70 грама, настъргани моркови

За пълнежа:

150 грама крема сирене

200 гр. Сметана за разбиване

малко мед на вкус за подслаждане на крема

Приготвяне:

В купа смесете двата вида овесени ядки, бакпулвера, солта, подправките и настърганите моркови. В друга купичка, разбийте яйцето с кокосовото масло, кокосовото мляко, захарта, меда и ваниловия екстракт. Омесете много добре и оставете тестото настарани за 30 минути. Оформете бисквитките, като загребвате по една пълна чаена лъжичка от сместа. Печете на 180 градуса за 12 мин.

За да приготвите клема, разбийте продуктите с миксер и подсладете на вкус. Напълнете бисквитките с крема, с помощта на сладкарски пош.

Можете да направите от рецептата и веган вариант, като използвате веган яйце (1 супена лъжица ленено семе + 3 супени лъжици вода) и за пълнежа използвайте тофу, кокосов крем като заместител на крема сирема сиренето или крем от кашу.

Можете да използвате еритрол за подслаждане около 80-90 гр.

Също така можете да замените с безглутенови люспи и овесени ядки. 


Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар