Необходими продукти:
100 гр. фини
Овесени люспи
90 гр. едри
Овесени ядки
1 и половина
чаена лъжичка бакпулвер
½ ч.л.
канела на прах
¼ ч.л.
коледна подправка за сладки
½ ч.л
куркума
ситно
настърганата кора на една мандарина
щипка сол
30 гр.
кокосово масло, разстопено
100
мл.кокосово мляко (можете
да добавите и краве, ако предпочитате)
1 голямо
яйце
1 чаена
лъжичка ванилов екстракт
100 грама Захар от фурми Passiflora
20 мл мед
70 грама, настъргани моркови
За пълнежа:
150 грама
крема сирене
200 гр.
Сметана за разбиване
малко мед на вкус за подслаждане на крема
Приготвяне:
В купа смесете двата вида овесени ядки, бакпулвера, солта, подправките и настърганите моркови. В друга купичка, разбийте яйцето с кокосовото масло, кокосовото мляко, захарта, меда и ваниловия екстракт. Омесете много добре и оставете тестото настарани за 30 минути. Оформете бисквитките, като загребвате по една пълна чаена лъжичка от сместа. Печете на 180 градуса за 12 мин.
За да приготвите клема, разбийте продуктите с миксер и подсладете на вкус. Напълнете бисквитките с крема, с помощта на сладкарски пош.
Можете да
направите от рецептата и веган вариант, като използвате веган яйце (1 супена
лъжица ленено семе + 3 супени лъжици вода) и за пълнежа използвайте тофу,
кокосов крем като заместител на крема сирема сиренето или крем от кашу.
Можете да
използвате еритрол за подслаждане около 80-90 гр.
Също така можете да замените с безглутенови люспи и овесени ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар