Знаем, че в последните години, все повече хора търсят варианти за своя безглутенов режим на хранене. Това може да се окаже трудна задача, защото предлагането е доста ограничено и изборът не е много голям. От La Garone ви предлагат доста продукти, които са иновативни на пазара и са голямо облекчение за всеки, които иска да се храни разнообразно, балансирано и да не прави компромис с вкуса.
В момента можете да си закупите макароните без глутен с -15% отстъпка с код GLUTENFREE на lagarone.eu. Възползвайте се от това предложение!
Аз на свой ред ви предлагам една рецепта, която е подходяща за вегани, без глутен и без захар.
Необходими продукти:
2 ч. чаши Макарони от ориз, киноа и чия, без глутен La Garone
2 ч. чаши
тиква, обелена и нарязана на кубчета
1 среден
морков, обелен и нарязан
1 ч. чаша растително
мляко по ваш избор (аз
използвах кокосово)
сол на вкус
1 ч. лъжичка
пушен червен пипер
⅓ ч. лъжичка кимион
⅓ ч. лъжичка мащерка
5-6 с.
лъжици доматен сос без захар (може да е леко пикантен, ако обичате)
4 с. лъжичка
зехтин
1 ч. чаша
гъби, нарязани на филийки
2 ч. чаши
спанак
150 г. тофу,
нарязано на кубчета
Приготвяне:
Започнете с
приготвянето на соса, като поставите тиквата и моркова в малка касерола с ½
ч.чаша вода и мащерката. Сварете ги под капак на ниска температура, докато
омекнат напълно (около 15 минути). Изцедете водата от тиквата и моркова, когато
са готови. Поставете ги в блендер или кухненски робот заедно с млякото на
растителна основа, сол, пушения червен пипер, кимиона и доматения сос. Разбийте
до гладка смес. Ако се налага, добавете още малко мляко.
След това
загрейте 2-3 лъжици от зехтина в голям тиган. Запържете гъбите, докато се
зачервят от двете страни. В същия тиган зъпържете и кубчетата тофу.
Задушете
спанака за 1-2 минути в три супени лъжици вода, 1 с.л. зехтин и щипка сол.
Сварете без
глутеновите ригатоните за 6-8 минути. Внимавайте, много бързо стават готови, не
ги преварявайте.
Добавете соса към пастата в тигана и смесете добре. Прибавете спанака, гъбите и тофуто, разбъркайте.
Сервирайте,
докато пастата е още топла.
Можете да
поръсите с настърган веган кашкавал, по желание.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар