неделя, 15 ноември 2020 г.

Макарони без глутен с тиквен сос, гъби, спанак и тофу (без глутен, веган френдли)

 Знаем, че в последните години, все повече хора търсят варианти за своя безглутенов режим на хранене. Това може да се окаже трудна задача, защото предлагането е доста ограничено и изборът не е много голям. От La Garone ви предлагат доста продукти, които са иновативни на пазара и са голямо облекчение за всеки, които иска да се храни разнообразно, балансирано и да не прави компромис с вкуса.

В момента можете да си закупите макароните без глутен с -15% отстъпка с код GLUTENFREE на lagarone.eu. Възползвайте се от това предложение!

Аз на свой ред ви предлагам една рецепта, която е подходяща за вегани, без глутен и без захар. 

Необходими продукти:

2 ч. чаши Макарони от ориз, киноа и чия, без глутен La Garone

2 ч. чаши тиква, обелена и нарязана на кубчета

1 среден морков, обелен и нарязан

1 ч. чаша растително мляко по ваш избор (аз използвах кокосово)

сол на вкус

1 ч. лъжичка пушен червен пипер

ч. лъжичка кимион

⅓ ч. лъжичка мащерка

5-6 с. лъжици доматен сос без захар (може да е леко пикантен, ако обичате)

4 с. лъжичка зехтин

1 ч. чаша гъби, нарязани на филийки

2 ч. чаши спанак

150 г. тофу, нарязано на кубчета

 

Приготвяне:

Започнете с приготвянето на соса, като поставите тиквата и моркова в малка касерола с ½ ч.чаша вода и мащерката. Сварете ги под капак на ниска температура, докато омекнат напълно (около 15 минути). Изцедете водата от тиквата и моркова, когато са готови. Поставете ги в блендер или кухненски робот заедно с млякото на растителна основа, сол, пушения червен пипер, кимиона и доматения сос. Разбийте до гладка смес. Ако се налага, добавете още малко мляко.

След това загрейте 2-3 лъжици от зехтина в голям тиган. Запържете гъбите, докато се зачервят от двете страни. В същия тиган зъпържете и кубчетата тофу.

Задушете спанака за 1-2 минути в три супени лъжици вода, 1 с.л. зехтин и щипка сол.

Сварете без глутеновите ригатоните за 6-8 минути. Внимавайте, много бързо стават готови, не ги преварявайте.

Добавете соса към пастата в тигана и смесете добре. Прибавете спанака, гъбите и тофуто, разбъркайте.

Сервирайте, докато пастата е още топла.

Можете да поръсите с настърган веган кашкавал, по желание.

Да ви е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар