За да получите перфектните ореховки, първото и най-важно
нещо е да почистите много старателно ореховите ядки.
Необходими пордукти:
2 ч. чаши добре смлени орехови ядки (чаша с вместимост 250 мл. течност)
½ чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена чаша пудра захар
1 пак.ванилова захар
1 голямо яйце
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180°С.
Застелете голяма тава с хартия за печене.
В купа смесете много добре смлените орехи, бакпулвера, пудрата захар и ваниловата захар. Сместа трябва да е еднородна, всички продукти да са мтого добре комбинирани.
В малка купа разбийте яйцето и го добавете към сухите продукти. Разбъркайте много добре всичко.
С помощта на намазани с мазнина ръцe (аз използвах кокосово масло), офоромете топчета с големината на орех и ги поставете в подготвената тава.
Печете за 12-13 минути, докато леко ореховките се зачервят по крайчетата долу в основата си.
Първите два дни са хрупкави, ако не ги приберете в кутия,
но след това стават много мекички и топящи се, но това може и да не го
разберете, защото трудно ще останат толкова дълго J
Чудесни са!
ОтговорИзтриване