Всяка година опитвам поне една нова рецепта за коледни бисквитки или нов сладкиш, с които да попълня колекцията си от сладкиши подходящи за Коледно-Новогодината ми трапеза. Това е точно такава рецепта, чисто нова и споделена с вас след три неуспешни опита и корекции, които нанесох, за да станат наистина едни неповторимо вкусни и крехки бисквитки, които задължително трябва да се опитат! Препоръчвам ви ги смело и със сигурност ще ви станат любими, пишете ми, когато ги опитате :) Изобщо не се чудете дали да направите двойна доза, няма да ви стигнат тези, много бързо свършват!
За тестото:
100 гр меко масло
60 гр пудра захар
1 щипка сол
1 ч. лъжичка ванилов екстракт
¼ ч.л. смесени коледни подправки
2 яйчени жълтъка
3 супени лъжици течна млечна сладкарска сметана
125 гр брашно
15 гр какао
За декориация:
100 гр. шоколад какъвто обичате (аз използвах черен 60% какао)
1 с.лъжица раститално масло (аз използвах кокосово)
смлени шам-фъстъци, предварително леко запечени
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180°С. Покрийте две голими тави с хартия за печене.
В купа разбийте мекото масло със стайна температура с пудрата захар, солта и подправките за коледни бисквити, докато сместа стане като крем. Добавете яйчните жълтъци и сметаната и разбийте отново за кратко с миксера.
Смесете брашното с какаото и ги прибавете към маслената смес. Омесете еднородно тесто. Изсипете тестото в найлонов пош с голям звездовиден накрайник. Поставете половината от тестото в поша, за да можете да шприцовате бисквитките по-лесно и равномерно, без много усилия.
Печете в предварително загрятата фурната за около 10 минути и оставете да се охладят напълно преди да ги потопите в шоколада.Разстопете шоколада на водна баня и прибавете кокосовото масло, разбъркайте.
Потопоте бисквитките до половината в шоколада и поръсете върху него с шам фъстък.
Желая ви вкусно вдъхновение и много усмивки!
Последвайте ме и в инстаграм за да не пропуснете нищо от новите и вкусни идеи, които съм ви приготвила за празниците и не само :)
Прекрасни бисквити! Удоволствие беше да ги направя и изчезнаха много бързо. Благодаря за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриване