сряда, 10 юли 2019 г.

Zeppole





Тези понички приготвих на фестивала STREET FOOD & ART FESTIVAL "КИНО И ХРАНА" В ПЛОВДИВ, на който бях гост Кулинарен блогър тази година.
Непременно опитайте рецептата, ще стане една от любимите ви!

Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаена чаша италианска рикота
3 яйца, среден размер
¼ чаена чаша захар
1 пакет ванилова захар

За приготвянето:
Поставя се голям тиган с два пръста мазнина за пържене на средно-висока температура на котлона.
Смесват се брашното и бакпулвера в един съд, а яйцата, рикотата, захарта и ваниловата захар в друг. Накрая брашното и бакпулвера се прибавят към яйчно- рикотената смес. Разбърква се с телена бъркалка, до гладка консистенция. С помощта на малка лъжица за сладолед се загребва от тестото и се поставя в нагорещеното олио, докато поничките станат златисто-кафяви от двете страни. (Тези понички на снимката съм приготвила с две чаени лъжичка, като преди да загребвам от тестото ги потапях в нагорещената мазнина. Както се вижда не са идеално кръгли, каквото стават с лъжица за сладолед, но това не променя страхотния им вкус.)
Готовите понички се изваждат върху чиния постлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Много е важно, мазнината да не е много нагорещена, за да могат поничките да се изпържат добре отвътре и да не прегорят отвън.
Приготвят се за 20 минути от разбъркването на тестото, до изпържването на последната поничка. Точно това бързо приготвяне и страхотният им вкус, ги прави подходящи, както за бърза закуска дори през седмицата, така и за десерт, когато не остава много време за него, а трябва да сервирате на гостите си или на семейството си.
Вкусни са с всякакви добавки, като на мен са ми любими с кленов сироп. Обичам как пропива в тях и стават божествени. Можете да ги сервирате с топка сладолед и пресни плодове през летните месеци.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар