
Необходими
продукти за блата:
100 грама Био Пшенично брашно София Мел
30 грама
кокосово брашно
30 грама
нишесте
80 грама
захар
80 грама
кисело мляко
2 яйца
30 милилитра
слънчогледово олио
12 грама
бакпулвер 1 щипка сол
1 супена
лъжица настъргана лимонова кора
Необходими
продукти за крема:
180
милилитра кокосово мляко
210 грама
бял шоколад
250 грама
маскарпоне
4.5 грама
желатин, на листа
Необходими
продукти за ягодовия слой:
500 грама
ягоди
60-70 грама
захар
8 грама
желатин на листа
Намажете с
мазнина кръгла форма с диаметър 25 сантиметра.
Включете
фурната да загрява на 180°С.
Пресейте
заедно брашното, коксовото брашно, нишестето, бакпулвера и солта.
В друга купа
разбъркайте яйцата, захарта, киселото мляко, олиото и лимоновата кора.
Прибавете
сухите съставки при мокрите и разбъркайте внимателно, докато получите еднородно
тесто.
Изсипете
тестото във формата за печене и поставете в загрятата фурна. Печете 30-35
минути, до златисто кафяво.
Готовата
основа за сладкиша, оставете да изстине, докато приготвяте останалите компоненти.
За да
приготвите крема, поставете листата желатин в студена вода и ги оставете да се
накиснат за 10-15 минути. През това време загрейте кокосовото мляко, но без да
го завирате. Поставете в него начупения шоколад и го оставете за няколко
минути, докато се разтопи. Разбъркайте до гладка консистенция. Прибавете накиснатия
желатин към топлия крем от кокосово мляко и шоколад, ако е изстинал прекалено,
затоплете леко, за да се разтвори желатина в него. Накрая прибавете маскарпонето
и разбъркайте енергично, докато получите много гладък крем.
Приберете крема в хладилника, докато изстине.
За да приготвите ягодите, поставете листата желатин в
студена вода и ги оставете да се накиснат за 10-15 минути.
Сварете ягодите със захарта, докато ягодите омекнат.
Махнете ги от огъня и ги оставете да изстинат леко. Прибавете желатина и
разбъркайте, докато се разтвори. Оставете ягодите да изстинат.
След като ягодите и крема изстинат, смесете ги добре,
с помощта на телена бъркалка. Отделете малка част от кокосовия крем, с който да
намажете блата по края и върху него да наредите плодове.

По края на сладкиша, оставете малък борд и шприцовайте
или намажете малко от кокосовия крем. Върху него декорирайте сладкиша с пресни
плодове, листа от мента или маточина.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар