
Необходими
продукти:
2 яйца
80 милилитра
слънчогледово олио
120
милилитра гъст айран
100 грама
сирене
100 грама
печено пилешко филе
180 грама
брашно Класик София Мел
1 чаена
лъжичка сол
10 грама
бакпулвер
5 грама сода
20 грама
копър
Приготвяне:
Разбийте
яйцата със солта в малка купа, докато станат на пяна, добавете слънчогледово олио и кефира. Разбийте до
гладка консистенция.
Добавете сиренето и печеното нарязано месо.
В отделна
купа смесете всички сухи съставки. Брашното, бакпулвера, содата и подправките.
Добавете
мокрите съставки към сухите и разбъркайте с шпатула, докато получите гладко тесто.
Тестото е доста гъсто, така трябва.
Напълнете
формите на ¾ от обема им.
Поставете формата с кексчетата в предварително загрята фурна но 170°С за 25-30 минути.
Крем за гарниране:
400 грама
крема сирене
100
милилитра млечна сметана
2 стръка ситно нарязан копър,
сол
За да приготвите крема, сложете сиренето, сметаната, нарязания копър и солта в купа и разбъркайте с миксер, докато получите плътен крем. Това отнема не повече от 5 минути.
Можете също
да добавите подправки на вкус, като чесън, мащерка или други, каквито обичате.
Декорирайте изстиналите кексчетата с крема и сервирайте.
От това
количество продукти получих 10 броя кексчета, които свършиха за нула време. Препоръчвам да удвоите количеството J
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар