събота, 20 юли 2019 г.

Солени кексчета с пилешко и сирене



Необходими продукти:
2 яйца
80 милилитра слънчогледово олио
120 милилитра гъст айран
100 грама сирене
100 грама печено пилешко филе
1 чаена лъжичка сол
10 грама бакпулвер
5 грама сода
20 грама копър

Приготвяне:
Разбийте яйцата със солта в малка купа, докато станат на пяна, добавете слънчогледово олио и кефира. Разбийте до гладка консистенция.
Добавете сиренето и печеното нарязано месо.
В отделна купа смесете всички сухи съставки. Брашното, бакпулвера, содата и подправките.
Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с шпатула, докато получите гладко тесто. Тестото е доста гъсто, така трябва.
Напълнете формите на ¾ от обема им. 
Поставете формата с кексчетата в предварително загрята фурна но 170°С за 25-30 минути.

Крем за гарниране:
400 грама крема сирене
100 милилитра млечна сметана
2 стръка ситно нарязан копър, сол

За да приготвите крема, сложете сиренето, сметаната, нарязания копър и солта в купа и разбъркайте с миксер, докато получите плътен крем. Това отнема не повече от 5 минути. 
Можете също да добавите подправки на вкус, като чесън, мащерка или други, каквито обичате. 
Декорирайте изстиналите кексчетата с крема и сервирайте.

От това количество продукти получих 10 броя кексчета, които свършиха за нула време. Препоръчвам да удвоите количеството J

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар