неделя, 21 юли 2019 г.

Трюфели с кайсии



Необходими продукти:
100 грама шоколадов чипс
130 милилитра млечна сметана
30 грама масло
1 супени лъжица Порто
2 чаени чаши натрошен на трохи шоколадов блат или кекс
3 кайсии, нарязани на кубчета и сварени на сладко с 5 супени лъжици захар
Какао за овалване
Приготвяне:
Започнете с приготвянето на кайсиевото сладко. Поставете всички продукти в малка тенджерка и сварете сладко на тих огън. Към края на приготвянето, когато започне да се сгъстява, разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Сладкото трябва да стане гъсто, без течност, до колкото е възможно.
Загрейте сметана, докато кипне. Изсипете я върху шоколада и прибавете маслото. Оставете за минутка, докато шоколада и маслото се стопят. Разбъркайте до гладка консистенция. Прибавете Портото и сладкото, разбъркайте отново много добре. Накрая прибавете шоколадовите трохи от блат или кекс, каквото ви се намира под ръка. Разбъркайте енергично, до идеалното смесване на всички съставки, изсипете сместа в кутия и затворете с капак. Приберете в хладилника за няколко часа, докато сместа стегне добре.

Изсипете около 30 грама какао в плоска чиния. С лъжица загребвайте от сместа и оформете трюфели с ръце. Оваляйте ги в какаото и ги подредете отново в кутия с капак. Съхранявайте трюфелите в хладилник, когато времето е топло както в момента.
Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Здравейте!Убедена съм,че трюфелите са много вкусни,но не разбрах къде се слага сладкото?

    ОтговорИзтриване
  2. Съжалявам, уточних момента, в който се добавя сладкото :)
    Опитайте ги, наистина са страхотни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване