
Необходими
продукти:
100 грама
шоколадов чипс
130 милилитра
млечна сметана
30 грама
масло
1 супени
лъжица Порто
2 чаени чаши натрошен на трохи шоколадов блат или кекс
3 кайсии,
нарязани на кубчета и сварени на сладко с 5 супени лъжици захар
Какао за
овалване
Приготвяне:
Започнете с
приготвянето на кайсиевото сладко. Поставете всички продукти в малка тенджерка
и сварете сладко на тих огън. Към края на приготвянето, когато започне да се сгъстява,
разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Сладкото трябва да стане гъсто, без течност, до колкото е възможно.
Загрейте
сметана, докато кипне. Изсипете я върху шоколада и прибавете маслото. Оставете
за минутка, докато шоколада и маслото се стопят. Разбъркайте до гладка консистенция. Прибавете
Портото и сладкото, разбъркайте отново много добре. Накрая прибавете шоколадовите трохи от блат или
кекс, каквото ви се намира под ръка. Разбъркайте енергично, до идеалното смесване на всички съставки, изсипете сместа в
кутия и затворете с капак. Приберете в хладилника за няколко часа, докато
сместа стегне добре.
Изсипете около 30
грама какао в плоска чиния. С лъжица загребвайте от сместа и оформете трюфели с
ръце. Оваляйте ги в какаото и ги подредете отново в кутия с капак. Съхранявайте трюфелите в
хладилник, когато времето е топло както в момента.
Да ви е
сладко!
Здравейте!Убедена съм,че трюфелите са много вкусни,но не разбрах къде се слага сладкото?
ОтговорИзтриванеСъжалявам, уточних момента, в който се добавя сладкото :)
ОтговорИзтриванеОпитайте ги, наистина са страхотни!
Поздрави!