Необходими
продукти:
3 тиквички
2 супени
лъжици зехтин
½ чаена
лъжичка сол
2 червени
чушки
2 стръка
пресен лук
1 средна
глава кромид лук
2 скилидки
чесън
2 моркова
3-4 сушени
домата
Изрезките от
тиквичките
3 супени
лъжици зехтин от сушените домати
1 чаена чаша
киноа
½ чаена
лъжичка сол
1 чаена чаша
+ 3 супени лъжици вода
1 чаена
лъжичка мащерка
5-6 стръка пресен копър
5-6 стръка пресен копър
черен пипер
Приготвяне:
Разрежете
тиквичките наполовина. Издълбайте ги с лъжица и ги поставете в тава плътно една до
друга. Поръсете всяка тиквичка със сол и ги полейте с тънка струйка зехтин, около
2 супени лъжици са достатъчни. Поставете тиквичките във фурната и печете за
15-20 минути на 200°С, докато омекнат и леко се позапекат.
През това
време направете плънката, като нарежете всички зеленчуци на малки парчета и ги запържите
в зехтина от сушените домати, докато се карамелизират. Тиквичките поставете накрая,
защото най-бързо ще се сготвят.
В малка
тенджерка, поставете много добре измитата киноа и я залейте със студена вода.
Подправете със солта и ½ чаена лъжичка мащерка и сварете за 20 минути на тих
огън, докато киноата абсорбира водата.
Готовата
киноа смесете със зеленчуците, подправете с мащерка, ситно нарязан копър и черен пипер, напълнете запечените тиквички. Полейте с малко вода киноата, около 3-4 супени лъжици са достатъчни. Поставате тавата с тиквичките отново във фурната за 15-20 минути.
Сервирайте с
кисело мляко и копър.
Да ви е вкусно!
Да ви е вкусно!
Танче,
ОтговорИзтриванепредложенията ти с тиквички внасят чудесно разнообразие в ястията за този сезон.Правя ги пълнени, както и по други лесни начини.Но кюфтенцата са страхотни.А поничките също са една много интересна рецепта.
Поздрави и весело лято !