
Необходими
продукти:
1 чаена чаша
брашно
1 чаена
лъжичка бакпулвер
85 грама меко масло
50 грама
захар
1 пакет
ванилова захар
½ чаена
лъжичка кардамон
2 средни яйца
4-5 супени
лъжици прясно мляко
400 грама
череши
За трохите:
35 грама
брашно брашно
2 супени
лъжици грис
35 грама студено масло
25 грама
захар
10 грама
ванилова захар
Приготвяне:
Разбъркайте с вилица маслото с двата вида захар на гладък крем.
Прибавете
яйцата едно по едно. Разбийте добре.
Прибавете
половината брашно с добавения бакпулвер към него.
Прибавете
прясното мляко и разбъркайте.
Прибавете
останалото брашно и разбъркайте до гладко тесто
Изсипете и заравнете тестото в тава с размери 20х30 сантиметра и притиснете в тестото черешите.
Направете
сместа за поръсване, като с ръце смесете всички продукти, докато получите трохи.
Разпределете
ги равномерно по повърхността.
Печете
сладкиша в предварително загрята фурна за 30-40 минути.
Поръсете с
пудра захарта и сервирайте.
Да ви е
сладко!
Сладкишите с череши са на дневен ред този сезон.Чудесен и много лесен за изпълние сладкиш.Красив и наистина сочен.
ОтговорИзтриванеС поздрав сърдечен !