Необходими продукти:
Ще ви е необходимо около 700-800 грама прясно, младо телешко
4-5 супени лъжици зехтин
1 глава кромид лук
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
2 моркова
около ⅓ чаена чаша
целина, глава нарязана кубчета
1 чаена чаша доматен сок, аз
използвах домашен
1 консерва нахут, около 300 грама
1 килограм картофи
мащерка, магданоз, черен пипер и
сол
1 чаена чаша Розе
Приготвяне:
Нарежете месото на еднакви
кубчета, около 5х5 сантиметра.
Поставете 3 лъжици зехтин в голям
тиган и запържете месото до златисто от всички страни. Извадете го.
В същия тиган, прибавете останалия
зехтин и поставете кромида, морковите, целината и щипка сол. Запържете, докато се
зачервят и омекнат. Накрая прибавете пресния лук и чесъна. Разбъркайте за
минутка.
Поставете месото, зеленчуците,
виното и една чаша вода в удобен съд с капак. Поставете съда във фурната на 210°С и гответе 2 и половина часа.
След това извадете от фурната и прибавете доматения сок, нарязаните на едро
картофи и овкусете с подправките и сол на вкус. Прибавете вода, ако е
необходимо. Поставете отново съда във фурната за 1 час.
След това извадете отново от
фурната и прибавете отцедения от соковете нахут. Разбъркайте, захлупете и
отново поставате във фурната за 15-20 минути.
Преди сервиране, поръсете с нарязани пера
пресен лук.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар