Необходими
продукти:
За основата:
100 грама
бисквити Petit beore
60 милилитра
масло, разтопено
1 супена
лъжица пудра захар
За крема:
250 грама
маскарпоне
200 грама
крема сирене
5-6 супени
лъжици пудра захар
100
милилитра прясна млечна сметана
150 грама ягодов
йогурт
3 малки яйца или 2 големи,
разделени
1 чаена
лъжичка ванилов екстракт
За
гарниране:
400 грама
ягоди
4 супени
лъжици захар
Свежи ягоди
и боровинки за декорация.
Приготвяне:
Пригответе форма
със свалящ се ринг с диаметър 18 сантиметра. Поставете хартия за печене по
дъното и стените на формата. В долната част поставете фолио, за да не тече при
печене.
Смелете
бисквитите в блендер. Прибавете пудрата захар и разтопеното масло и разбъркайте
добре.
Поставете
бисквитената смес във формата и заравнете добре.
Поставате
формата с бисквитения блат в хладилника, докато приготвите крема.
Поставете в
една купа всички продукти без белтъците и разбийте с телена бъркалка. Белтъците
разбийте с миксер, докато станат леки и пухкави, но не твърди. Прибавете ги към
крема, като смесвате с шпатула.
Изсипете
сместа върху бисквитения блат. И поставете формата в предварително загрята
фурна на 160°С. Печете 15 минути и намалете на 150°С. Печете 70-80 минути, докато повърхността покафенее.
След това
изключете фурната и оставете чийзкейка във фурната още 30 минути.
След това
оставете да изстине и го приберете в
хладилника за няколко часа.
Нарежете
ягодите и ги сварете със захарта, докато омекнат.
Гарнирайте чийзкейка преди да го сервирате.
Чийзкейка, който изпекох аз е с 2 яйца, но не стегна много добре сместа и увеличих с едно яйце в рецептата, която записах.
Изчакайте чийзкейка да изстине напълно преди да го разрежете и извадите от формата, в противен случай, ще изглежда като моя, леко сплесканичък :) така е, бързата работа срам за майстора :)
Изчакайте чийзкейка да изстине напълно преди да го разрежете и извадите от формата, в противен случай, ще изглежда като моя, леко сплесканичък :) така е, бързата работа срам за майстора :)
Можете да удвоите количеството на продуктите за голяма форма.
И да знаете, много е вкусен, мноого!
Да ви е
сладко!
Сплесканичък или не, на мен ми харесва.
ОтговорИзтриванеТанче, може ли едно парченце?
Поздрави Катя