Необходими
продукти:
4 филии
козунак (остарял на
няколко дни е за предпочитане)
100 грама
захар за карамела
За крема:
6 средни
яйца
200 грама
сладко кондензирано мляко
500 грама
прясно мляко
2 пакета
ванилова захар
2-3 супени лъжици захар
Приготвяне:
Включете
фурната на 150°С.
Във форма с
диаметър 20 сантиметра, разпределете карамелизираната захар. Оставете настрани
да изстине, докато пригответе крема.
Разбийте
леко яйцата със захарта и ваниловата захар. Прибавете кондензираното мляко и прясното
мляко, разбъркайте докато захарта се стопи.
Поставете
филиите козунак по дъното на формата върху карамела. Ако козунака не е сух, можете да го
запечете леко във фурната и да го оставите да изстине предварително.
Отгоре налейте крема, като го прецеждате през сито. Козуначените филийки ще изплуват на
повърхността, но вие неколкократно ги потапяйте в крема, докато се напоят добре.
Поставете
формата с тортата в по-широка тавичка и налейте в нея вряла вода до половината.
Поставете
тортата в предварително загрята фурна и печете 1 час на водна баня.
След това,
изключете фурната и оставете тортата още 30 минути в нея.
Оставете тортата да изстине до стайна температура.
Изстиналата
торта, обърнете в удобна чиния за сервиране.
Да ви е
сладко!
Ооо, прекрасно, Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Илианче!
ИзтриванеЗдревей,да попитам дали може да направя само крема, като крем карамел без козунак? Благодаря
ОтговорИзтриване