Оригиналът на Бостънския крем пай започва да се приготвя през 1856 в Parker House Hotel в Бостън. Това е вкусна ретро торта от два блата, с яйчен крем и глазура от шоколад, която и до ден днешен се приготвя и харесва много в района в който е измислена, както и на други места в Щатите.
1 и ½ чаени
чаши брашно Кекс София Мел
½ чаена
лъжичка сол
¾ чаена чаша пълномаслено мляко
6 супени
лъжици масло
2 чаени лъжички
чист екстракт от ванилия
3 големи
яйца, стайна температура
1 чаена чаша захар
За сладкарския крем:
2 чаени чаши
животинска сметана
6 големи
жълтъка стайна температура
⅓ чаена чаша гранулирана захар
¼ чаена чаша
брашно
4 супени
лъжици масло
2 чаени
лъжички чист екстракт от ванилия
За глазурата:
½ чаена чаша
животинска сметана за разбиване
1 супена
лъжица мед
120 грама
тъмен шоколад, фино нарязан
Можете да видите начина на приготвяне тук.
Танче, чудесен пай! Може ли да ми кажеш какви са цветчетата и дали са ядливи?
ОтговорИзтриванеНе, не са ядливи, цветове от плодно дръвче са :) Просто ги използвах за декорация.
ИзтриванеБлагодаря, Танче! Честно казано, надявах се да кажеш, че са ядливи, толкова ми харесват тези цветчета. Целувки!
Изтриване