четвъртък, 11 април 2019 г.

Бостънски крем пай (Boston Cream Pie)






Оригиналът на Бостънския крем пай започва да се приготвя през 1856 в Parker House Hotel в Бостън. Това е вкусна ретро торта от два блата, с яйчен крем и глазура от шоколад, която и до ден днешен се приготвя и харесва много в района в който е измислена, както и на други места в Щатите.

За блатовете:
1 и ½ чаени чаши брашно Кекс София Мел 
½ чаена лъжичка сол
¾ чаена чаша пълномаслено мляко
6 супени лъжици масло
2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия
3 големи яйца, стайна температура
1 чаена чаша захар

За сладкарския крем:
2 чаени чаши животинска сметана
6 големи жълтъка стайна температура
чаена чаша гранулирана захар
¼ чаена чаша брашно
4 супени лъжици масло
2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия

За глазурата:
½ чаена чаша животинска сметана за разбиване
1 супена лъжица мед
120 грама тъмен шоколад, фино нарязан 
Можете да видите начина на приготвяне тук.


3 коментара:

  1. Танче, чудесен пай! Може ли да ми кажеш какви са цветчетата и дали са ядливи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не са ядливи, цветове от плодно дръвче са :) Просто ги използвах за декорация.

      Изтриване
    2. Благодаря, Танче! Честно казано, надявах се да кажеш, че са ядливи, толкова ми харесват тези цветчета. Целувки!

      Изтриване