За основата:
100
милилитра прясно мляко
2 яйца
120 грама захар
10 ванилова захар
80 милилитра
олио от гроздави семена или разтопено масло
150 грама брашно
8 грама
бакпулвер
За крема:
80 грама бял
шоколад
130 грама
тъмен шоколад
200
милилитра млечна сметана
150 грама
Маскарпоне
20 грама бял
шоколад за декорация
1 десертче Kinder
bueno
100
милилитра захарен сироп (по желание)
Приготвяне:
Намажете с
мазнина форма за печене с диаметър 26 сантиметра от този тип за тарт, които имат собствено
място за пълнеж след изпичане на блата.
Включете
фурната да загрява на 180°С.
Разбийте с
кухненска тел яйцата, захарта и ваниловата захар. Прибавете олиото и разбийте
отново. След това прибавете прясното мляко. Смесете бакпулвера с брашното и
изсипете и него при останалите продукти. Смесете с телената бъркалка, докато
получите гладко тесто.
Изсипете
сместа в тавичката за печене и поставете в предварително загрятата фурна.
Печете 20-25
минути.
След като
блата е готов го оставете да изстине 10 минути във формата и след това го
обърнете върху удобна чиния за сервиране. Оставете го да изстине напълно.
Пригответе
крема, като затоплите сметаната до кипене и я изсипете върху начупения шоколад.
Оставете за 1-2 минути, докото шоколада се разтопи и разбъркайте до еднородна
смес. След това прибавете и Маскарпонето.
Напоете
блата с малко захарен сироп, ако решите да използвате и изсипете крема отгоре.
Докато крема
е още мек, разтопете белия шоколад и направете върху него кръгове, с помощта на
малък сладкарски пош. С помощта на дървен шиш направете фигурките.
Поставете
сладкиша за 1 час в хладилника. След това декорирайте по края с начупени
десертчета Киндер буено, отрежете и сервирайте.
Танче, превъзходен е. Браво!
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Благодаря ти, Кате :)
ИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванецяла плеяда от изкусителни рецепти.Не съм писала коментар макар,че често надниквам тук.Сармичките ми допаднаха, както и поничките с ябълки, но виж киноата с броколи също ме плени.А знаеш,че по отношение на сладките изкушения нямаш равна.Достоен приз трябва да получиш като награда и то напълно заслужено.
Поздрави и усмихната пролет !
Направих го! Без блокчетата, че не ми се излизаше за тях! чудесен е сладкиша, благодаря, Танче! Ще споделя в блога, но ще ми трябва време:))
ОтговорИзтриване