2 големи
яйца
2 и ½ чаени
лъжички какао
1 чаена
лъжичка разтворимо нес кафе
300
милилитра прясно мляко
50 милилитра
вода
9 супени
лъжици или около 150 грама брашно Екстра София Мел
4 супени
лъжици захар
½ чаена
лъжичка сода
5 супени
лъжици кокосово масло, разтопено
Приготвяне:
Затопете
млякото и разбъркайте кафето в него. В удобна купа поставете яйцата, захарта и
какаото, разбъркайте с миксер.
Смесете
брашното със содата и пресейте. Постепенно започнете да добавете в яйчната смес
и редувайте с прясното мляко. Разбивайте с миксер на средна скорост. Внимавайте
в тестото на няма бучки. Накрая добавете кокосовото масло и водата, разбъркайте
добре..
Изпържете
палачинките от двете страни, като намазвате тигана всеки път с малко кокосово
масло преди да поставите от тестото.
150 грама
тъмен шоколад
150
милилитра млечна течна сметана
200 грама
крема сирене
2 супени
лъжици пудра захар
Приготвяне:
Загрейте
сметаната, докато почти заври.
Нарежете на
ситно шоколада, ако използвате блокче и го изсипете в сметаната. Оставете го за
2-3 минути, докато омекне добре и разбъркайте до гладък крем. Оставете да
изстине на стайна температура. Смесете охладения крем ганаш с мекото крема
сирене. Разбийте с миксер.
Крем за
измазване на тортата:
200 грама крема сирене
80 грама
течна млечна сметана 30% масленост или повече
30 грама
пудра захар
2 бисквити Орео смлени на фини трохи
Просто
поставете всички съставки в една купа и разбийте на средна скорост от около 5
минути до гъста маса. Накрая прибавете трохите от бисквитите и разбъркайте със
силиконова шпатула.
Сглобете
тортата в подходяща чиния за сервиране, като намазвате всяка палачинка от
шоколадовия крем и на всяка трета поръсвате с една начупена бисквита Орео.
Приберете
тортата в хладилника за 3-4 часа.
Накрая измажете тортата отвън с крема приготвен за
целта и декорирайте с мини бисквитки Орео.
Да ви е сладко!
Танче, не преставаш да ме изучаваш.
ОтговорИзтриванеПрекрасна торта.
Поздрави Катя
Благодаря, Кате, радвам се :)
ИзтриванеПоздрави!