Необходими
продукти:
2 супени
лъжици зехтин
800 грама
пилешки гърди
Морска сол и
черен пипер
1 глава
карфиол, изрежете само розичките
1 глава
кромид лук
3 скилидки
чесън
3 чаени чаши
хубав пилешки бульон
1 чаена чаша
киноа
¼ чаена чаша
сурово кашу + допълнително за поръсване
1 чаена чаша
листа босилек
½ чаена чаша
настъргано сирене Пармезан
60 милилитра
вода
3 супени
лъжици зехтин
Приготвяне:
Нарежете
пилешкото филе на на четири филета всяка половина. Загрейте половината зехтин в
голям тиган на средна топлина. Подправете пилето със сол и пипер. Гответе за 4
минути от всяка страна. Оставете настрани за почивка преди нарязването.
Поставете розичките броколи в кухненски робот и го нарежете, докато заприлича на оризови зърна.
Загрейте
останалия зехтин в голяма тенджера на средна топлина.
Добавете
лука и чесъна и гответе, като разбърквате 3-4 минути или докато омекне и стане
леко златист. Добавете броколите и измитата киноа. Злейте с пилешкия бульон.
Гответе за 10-12 минути на ниска температура под капак или докато започнат да
се появяват по повърхността малки кратерчета.
Докато
броколите и киноата се готвят, поставете кашуто в чопър и го смелете за 2 минути или
докато се превърне в паста. Добавете босилека, пармезана, зехтина и водата, мелете
за 1-2 минути, докато получите гладка смес.
Може да
добавите част от пестото към киноата с броколи и да смесите дабре, а с
останалото да гарнирате отгоре всяка порция. Може да добавите и цялото
количество към киноата с броколи, както предпочитате. Аз го направих по първия
начин.
Сервирайте
от киноата с броколи, като гарнирате всяка порция с пиле запечено кашу, сирене Пармезан и босилек или прясна мента.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар