300 милилитра кефир
200 милилитра хладка вода
30 грама прясна мая
120 милилитра слънчогледово олио
2 яйца
2 супени лъжици захар
1 и 1/2 чаена лъжичка сол
около 1 килограм брашно Екстра София Мел
1 жълтък, разбит с 1 супена лъжица вода
120 милилитра слънчогледово олио
2 яйца
2 супени лъжици захар
1 и 1/2 чаена лъжичка сол
около 1 килограм брашно Екстра София Мел
1 жълтък, разбит с 1 супена лъжица вода
сусам за поръсване
Всички продукти е добре да бъдат със стайна температура.
От изброените продукти омесете много меко тесто, като разтворите предварително маята със захарта в затоплената вода и оставите, докато маята се активира.
Оставете тестото да втасва покрито с
найлон в топло помещение за 30 минути.
След това го разделете на 10
равни части и всяка част оформете в плоски дискове върху набрашнен работен плод.
Покрийте ги с найлон и ги оставете да се отпуснат за 10 минути. След това
отново само с ръце, оформете тестото в елипсовидна форма и намажете по краищата
с разбит жълтък. Притиснете леко по един сантиметър отстрани ръбовете, така че
да получите леко задигнат борд. Притиснете и в двата противоположни края,
за да се залепи тестото и да се образува лодка.
Така оформеното тесто, оставете
отново да втаса за 15 минути на топло, покрийте с найлон.
След това гарнирайте половината от
пиците, като намажете първо с тънък слой от маслиновата паста, след това с доматеното пюре, карамелизиран лук и
отгоре наредете предварително приготвените гъби. Намажете с тънък слой зехтин, с
помощта на четка.
Другата част гарнирайте отново с
маслинова паста и доматено пюре и завършете с предварително приготвена заливка
от сирене, крема сирене и яйца.
За плънката:
Маслинова паста, доматено пюре, заливка от яйца, сирене, крема сирене, червен пипер, сушен джоджен.
Маслинова паста, доматено пюре, карамелизиран лук, гъби предварително запържени в масло и овкусени с чесън, мащерка и сол.
Използвайте фантазията си. По ваш вкус и според това, което е налично в хладилника ви можете да постигнете страхотни варианти за пълнеж на тази пица.
Преди да изпечете намажете крайчетата с разбития жълтък с малко вода и поръсете със сусам.
Печете на 200°С 10 минути, след това намалете на 180°С и печете още 20 минути. Когато пиците са готови имат много апетитен златисто–кафеникав загар.
Маслинова паста, доматено пюре, заливка от яйца, сирене, крема сирене, червен пипер, сушен джоджен.
Маслинова паста, доматено пюре, карамелизиран лук, гъби предварително запържени в масло и овкусени с чесън, мащерка и сол.
Използвайте фантазията си. По ваш вкус и според това, което е налично в хладилника ви можете да постигнете страхотни варианти за пълнеж на тази пица.
Преди да изпечете намажете крайчетата с разбития жълтък с малко вода и поръсете със сусам.
Печете на 200°С 10 минути, след това намалете на 180°С и печете още 20 минути. Когато пиците са готови имат много апетитен златисто–кафеникав загар.
Да ви е сладко!
Тестото с кефир винаги става по-вкусно. А педето с телешка или агнешка каюма е просто унесално.приятна нова седмица.
ОтговорИзтриванеТъкмо щях да пиша, че съм чувала от Батето за тесто с кефир, но аз лично не съм опитвала! Сега май няма да се колебая.
ОтговорИзтриване