сряда, 16 януари 2019 г.

Еклери Тирамису

Не е за изпускане днешното ми предложение! Към моята колекция от различни варианти на рецепти за Тирамису, добавих и еклери, които смея да твърдя са уникално вкусни!
От съчетанието на две вкусни рецепти в една, са се родили тези Тирамису изкушения. Автора на рецептата е белгийски сладкар, който представя рецептата за първи път в негова авторска книга.

Необходими продукти:

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 15 +

За хрупкавия слой:
120 грама масло със стайна температура
140 грама светло кафява захар
10 грама натурално какао

За тестото:
120 грама масло
120 милилитра вода
120 милилитра прясно мляко
щипка сол
1 чаена лъжичка нес кафе
4-5 яйца, зависи от големината им

За крема:
8 грама желатин
5 супени лъжици студена вода
500 милилитра млечна сладкарска сметана
100 грама пудра захар
500 грама маскарпоне
60 милилитра вино Марсала
какао на прах, за поръсване

Вижте как да си ги приготвите тук.

Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Илияна Маркова8 февруари 2019 г. в 16:09

    Здравейте и поздравления за прекрасните рецепти! Имам въпрос, от осно тази: Ако не разполагам с вино Марсала, с какво мога да го заместя? И ако го пропусна като съставка,ще има ли нужда от желатин в крема?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се извинявам за закъснелия отговор, но имам някакъв проблем с уведомленията явно.
      Виното можете да замените с друг лек ликьор или плодов сок и желатина във всеки случай трябва да бъде добавен. Освен това, крема трябва да се приготви по-рано и да се остави в хладилника, докато стане с необходимата консистенция за шприцоване. Аз също не изчах достатъчно, но след готовност съхранявани в хладилника, еклерите бяха чудесни!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Добавих само есенция ром, а останалото както е по рецептата. Резултатът беше много добър, със сигурност ще повторя! Получих много хвалебствия от всички,които ги опитаха, за което ви благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ви благодаря, че опитахте рецептата :) Много се радвам, че са ви били вкусни еклерите и че сте направили всички доволни вкъщи!

      Изтриване