От съчетанието
на две вкусни рецепти в една, са се родили тези Тирамису изкушения. Автора на
рецептата е белгийски сладкар, който представя рецептата за първи път в негова авторска книга.
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 15 +
За хрупкавия слой:
120 грама
масло със стайна температура
140 грама
светло кафява захар
130 грама
Био пшенично брашно София Мел
10 грама
натурално какао
За тестото:
120 грама
масло
120
милилитра вода
120 милилитра
прясно мляко
щипка сол
1 чаена
лъжичка нес кафе
200 грама Био пшенично брашно София Мел
4-5 яйца,
зависи от големината им
За крема:
8 грама желатин
5 супени
лъжици студена вода
500 милилитра
млечна сладкарска сметана
100 грама пудра
захар
500 грама
маскарпоне
60 милилитра
вино Марсала
какао на
прах, за поръсване
Вижте как да си ги приготвите тук.
Здравейте и поздравления за прекрасните рецепти! Имам въпрос, от осно тази: Ако не разполагам с вино Марсала, с какво мога да го заместя? И ако го пропусна като съставка,ще има ли нужда от желатин в крема?
ОтговорИзтриванеМного се извинявам за закъснелия отговор, но имам някакъв проблем с уведомленията явно.
ИзтриванеВиното можете да замените с друг лек ликьор или плодов сок и желатина във всеки случай трябва да бъде добавен. Освен това, крема трябва да се приготви по-рано и да се остави в хладилника, докато стане с необходимата консистенция за шприцоване. Аз също не изчах достатъчно, но след готовност съхранявани в хладилника, еклерите бяха чудесни!
Поздрави!
Добавих само есенция ром, а останалото както е по рецептата. Резултатът беше много добър, със сигурност ще повторя! Получих много хвалебствия от всички,които ги опитаха, за което ви благодаря!
ОтговорИзтриванеАз ви благодаря, че опитахте рецептата :) Много се радвам, че са ви били вкусни еклерите и че сте направили всички доволни вкъщи!
ИзтриванеКато малки бижута са!
ОтговорИзтриване