вторник, 1 януари 2019 г.

Най-вкусните бадемови гофрети


Необходими продукти:
75 грама фина захар
 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
75 грама смлени бадеми
300 милилитра прясно мляко
3 яйца
100 грама масло



Приготвяне:
За начало, разтопете маслото и го оставете да се охлади.
Смесете брашното, захарта, солта, бакпулвера и смлените бадеми.
Разбийте добре, с помощта на тел яйцата, захарта и млякото, след което добавете охладеното разтопено масло.
Добавете течната смес към сместа от брашно и смлени бадеми и разбъркайте със силиконова шпатула, докато  получите гладко тесто.
Загрейте гофретника на средно-висока температура. С четка намажете добре навсякъде с масло, за да сте сигурни, че няма да се залепват гофретите. Поставете от тестото в намаслената форма и го разпределете добре. 
Изпечете до златисто-кафяво, в зависимост от това, колко хрупкави искате да бъдат гофретите.
Аз ги обичам, докато са още топли, защото са хрупкави отвън и крехки и меки отвътре, но и след като изстинат са много вкусни, макар и поомекнали.
Сервирайте гофретите, с плънка каквато обичате. Дори и само с пудра захар са уникално вкусни, но този път ги хапнахме с мед.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Здравей Таня, утре искам да направя тези гофрети. Въпроса ми е захарта наполовина с брашното се смесва, наполовина с яйцата или няма значение.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване