75 грама
фина захар
⅓ чаена
лъжичка сол
1 чаена
лъжичка бакпулвер
75 грама
смлени бадеми
300
милилитра прясно мляко
3 яйца
100 грама масло
100 грама масло
Приготвяне:
За начало,
разтопете маслото и го оставете да се охлади.
Смесете
брашното, захарта, солта, бакпулвера и смлените бадеми.
Разбийте
добре, с помощта на тел яйцата, захарта и млякото, след което добавете
охладеното разтопено масло.
Добавете
течната смес към сместа от брашно и смлени бадеми и разбъркайте със силиконова
шпатула, докато получите гладко тесто.
Загрейте гофретника
на средно-висока температура. С четка намажете добре навсякъде с масло, за да
сте сигурни, че няма да се залепват гофретите. Поставете от тестото в намаслената форма и го
разпределете добре.
Изпечете до златисто-кафяво, в зависимост от това, колко хрупкави искате да бъдат гофретите.
Изпечете до златисто-кафяво, в зависимост от това, колко хрупкави искате да бъдат гофретите.
Аз ги
обичам, докато са още топли, защото са хрупкави отвън и крехки и меки отвътре,
но и след като изстинат са много вкусни, макар и поомекнали.
Сервирайте
гофретите, с плънка каквато обичате. Дори и само с пудра захар са уникално вкусни, но този път ги хапнахме с мед.
Да ви е
сладко!
Здравей Таня, утре искам да направя тези гофрети. Въпроса ми е захарта наполовина с брашното се смесва, наполовина с яйцата или няма значение.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя