Необходими продукти:
4 пържоли от
свински врат с дебелина 3 сантиметра
300 грама
гъби печурки
3 средни глави
кромид лук
2 глави
червен лук
4 супени
лъжици зехтин
2 супени
лъжици масло
1 супена
лъжица тъмен балсамов оцет
1 супени лъжица кафява захар
½ чаена
лъжичка сол
1 чаена
лъжичка сос Уорчестър
мащерка, сол и
черен пипер
1 и ½ чаена чаша телешки бульон
Приготвяне:
Нарежете
лука на полумесеци и го поставете на средна температура в голям тиган с 2
супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица масло. След като поомекне, прибавете
солта, захарта и оцета.
Когато лука се карамелизира и омекне много
добре, прибавете мащерката, соса Уорчестър и черен пипер.
Извадете
лука в купа, за да изстине.
В същия добре
нагорещен тиган, поставете почистените и нарязани гъби с 2 супени лъжици зехтин
и 1 супена лъжица масло. Когато са добре зачервени, прибавете сол, черен пипер и
мащерка и ги извадете да се охладят.
Включете фурната на 230°С.
Начукайте
пържолите добре, за да станат с по-голяма площ и по-тънки, но не прекалено.
Овкусете ги
и от двете страни с малко сол, черен пипер и мащерка. Поставете във всяко парче
месо от лука и гъбите и завийте на руло. Пристегнете с помощта на конеца и ги
поставете в глинен съд, подходящ за печене. Ако са ви останали от гъбите и
лука, разпределете ги около рулата. Изсипете бульона при рулата, трябва да
достигне до половината на месото. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и я
поставете във фурната. Печете 1 час на тази температура, след което намалете на
190°С и печете още 1 час и 30 минути.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар