Необходими продукти:
½ чаена чаша
масло, със стайна температура
¾ чаена чаша фина захар
1 голямо
яйце
4-5 капки
есенция ром
1 чаена
лъжичка ванилов екстракт
½ чаена
лъжичка бадемов екстракт
2 чаени чаши
брашно Класик София Мел
1 чаена
лъжичка бакпулвер
¼ чаена
лъжичка сол
30 грама
тъмен шоколад, разтопен и леко охладен
⅓ чаена чаша сурови, нарязани шамфъстъци
5 капки
зелена гел боя за сладкиши
Вижте как ги приготвих , можете да намерите и други вдъхновяващи рецепти и вкусни идеи за празниците, ето тук.
Искам да споделя с вас една малка хитринка!
Маслените сладки имат свойството да стават доста твърди дори прибрани в плътно затворени кутии за съхранение (като изключим случаите, в които са залепени със сладко или с мармалад). Срока, в който могат да се консумират е дълъг и за да останат до края му крехки, мекички и нежни, поставете в съда, в който ги съхранявате начупена на 3-4 парчета филия бял хляб. Звучи странно, но опитайте и ще останете доволни :)
Здравейте,
ОтговорИзтриванеКолко грама е маслото? Така с чаши е трудно /според мен/.
Благодаря!
Около 100-110 грама. Когато маслото е меко на стайна температура, много лесно се мери с чаша.
ОтговорИзтриване