Само опитайте тези невероятно сочни, ароматни и крехки Аранчини и
ще се влюбите безвъзвратно J Прекрасен и малко по-различен начин да сервирате
ориза, обогатен с вкусните консервирани зеленчуци, сигурна съм, че ще започнете
често да използвате рецептата в ежедневието си, както и за специални поводи.
1 чаена чаша
ориз
3 скилидки
чесън
2 супени лъжици зехтин
1 средна глава лук
½ консерва
грах Bonduelle
1 чаена
лъжичка сушен риган
60 грама
сирене чедър или друго лесно разтапящо се
1 чаена чаша
мини Моцарела
За паниране:
½ чаена чаша
брашно
2 яйца
½ чаена чаша
галета
½ чаена чаша
настъргано твърдо сирене Грана Падано
Олио от
гроздови семена за пържене.
Запържете в
средна по големина тенджера лука и чесъна в две супени лъжици зехтин. Прибавете ориза и
запържете и него, докато стане прозрачен. Залейте го с две чаени чаши вряла
вода. Овкусете със сол, черен пипер и риган, прибавете граха и царевицата. Разбъркайте
всичко много добре и поставете капак на тенджерата. Оставете ориза да заври и
намалете топлината на най-ниската, която можете. След 20 минути, изключете
котлона и оставете за още 10 минути върху котлона, така всичката течност ще се
абсорбира от ориза.
Оставете го
да изстине до стайна температура. След това прибавете настърганото меко, лесно
топящо се сирене и разбъркайте внимателно.
Налейте в
дълбок съд на котлона около 2 пръста олио от гроздови семена.
Загрейте го
на средна температура.
Направете
топчета от ориза, като във всяко по средата поставяте по едно парче мини Моцарела.
Притиснете добре.
След това
панирайте всяко оризово топче в брашно, яйце и галетата смесена с настърганото
сирене Грана Падано.
Изпържете Аранчините в олиото до златисто кафяво. Готовите, оставете да се отцедят от мазнината върху чиния постлана с кухненска хартия.
Сервирайте ги
с доматена салца и свежа салата.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар