175 грама брашно Екстра София Мел
75 грама
Пълнозърнесто брашно София Мел (може да
се замени с обикновено брашно)
130 грама
масло
30 грама фина
захар
5 супени
лъжици ледена вода
9-10 броя
ябълки, (среден размер)
2 супени
лъжица кафява захар
2 супени лъжици мед
Приготвяне:
За тестото
пресейте и двата вида брашно в купа, добавете захарта и нарязаното на кубчета студено масло. Разтрийте всички продукти с ръце, докато сместа се превърне в трохи, добавете ледената вода лъжица по лъжица и омесете тестото. Не е нужно да се меси дълго, достатъчно е продуктите да се смесят грубо. Поставете тестото в найлоново фолио, оформете го във формата на плосък диск и го приберете в хладилника
за един час.
Обелете
ябълките, разрежете ги на половина, а всяка половина на тънки филийки.
Разточете тестото на тънка кора. Изрежете кръгове с помощта на ринг с диаметър около 10 сантиметра. Поръсете по малко от захарта по средата на тестото и отгоре върху всяко кръгче, поставете по половин ябълка. Оформете тестото около ябълката.
Постелете хартия за печене върху удобна тава подходяща за печене. Подредете готовите галети върху тавата и поръсете и отгоре с кафява захар.
Печeте на 180 градуса, около 60 минути.
След готовност, намажете галетите с течен мед.
Ако медът е прекалено гъст, загрейте го в микровълновата фурна за кратко.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар