събота, 13 октомври 2018 г.

Ябълки в маслено тесто или мини галети с ябълки

Необходими продукти:
75 грама Пълнозърнесто брашно София Мел  (може да се замени с обикновено брашно)
130 грама масло
30 грама фина захар
5 супени лъжици ледена вода
9-10 броя ябълки, (среден размер)
2 супени лъжица кафява захар
2 супени лъжици мед


Приготвяне:
За тестото пресейте и двата вида брашно в купа, добавете захарта и нарязаното на кубчета студено масло. Разтрийте всички продукти с ръце, докато сместа се превърне в трохи, добавете ледената вода лъжица по лъжица и омесете тестото. Не е нужно да се меси дълго, достатъчно е продуктите да се смесят грубо. Поставете тестото в найлоново фолио, оформете го във формата на плосък диск и го приберете в хладилника за един час.
Обелете ябълките, разрежете ги на половина, а всяка половина на тънки филийки. 
Разточете тестото на тънка кора. Изрежете кръгове с помощта на ринг с диаметър около 10 сантиметра. Поръсете по малко от захарта по средата на тестото и отгоре върху всяко кръгче, поставете по половин ябълка. Оформете тестото около ябълката.
Постелете хартия за печене върху удобна тава подходяща за печене. Подредете готовите галети върху тавата и поръсете и отгоре с кафява захар.  
Печeте на 180 градуса, около 60 минути. 
След готовност, намажете галетите с течен мед.
Ако медът е прекалено гъст, загрейте го в микровълновата фурна за кратко. 



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар