За тестото:
½ чаена чаша
масло
½ чаена чаша
слънчогледово олио
1 чаша вода
1 пакет ванилова
захар
1 пакет бакпулвер (9 грама)
1 супена
лъжица оцет
2 чаени чаши
брашно Кекс София Мел
2 чаени чаши Грис София Мел
За плънката:
1 чаена чаша
печени, натрошени орехи
За захарния
сироп:
3 чаени чаши захар
4 чаени чаши вода
1 чаена
лъжичка лимонов сок
1 пакет
ванилова захар
Приготвяне:
Сварете
захарния сироп от водата и захарта. Оставете го да изстине и след това прибавете ванилията и лимоновия сок.
В средна купа
смесете брашното и гриста, заедно с бакпулвера.
В голяма
купа смесете двата вида мазнина, водата, ванилията и оцета.
Прибавете сухите продукти към мокрите и омесете меко тесто.
Прибавете сухите продукти към мокрите и омесете меко тесто.
От тестото
направете топчета с диаметър малко по-голям от орех.
Разточете
всяко парче тесто в елипсовидна форма, нарежете по 3 сантиметра и от двете
страни, така че да можете да кръстосате лентите тесто върху плънката. По средата поръсете от
начупените орехи и оплетете сладките.
Поставете ги върху голяма тава постлана с хартия за печене . Печете в предварително загрята фурна 30 минути.
Поставете ги върху голяма тава постлана с хартия за печене . Печете в предварително загрята фурна 30 минути.
След
готовност, залейте горещите сладки с охладения захарен сироп.
Оставете ги
за няколко часа, докато сиропа попие в сладките.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар