четвъртък, 13 септември 2018 г.

Сочни плетени сладки с орехи




За тестото:
½ чаена чаша масло
½ чаена чаша слънчогледово олио
1 чаша вода
1 пакет ванилова захар
1 пакет бакпулвер (9 грама)
1 супена лъжица оцет
2 чаени чаши Грис София Мел

За плънката:
1 чаена чаша печени, натрошени орехи

За захарния сироп:
3 чаени чаши захар
4 чаени чаши вода
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 пакет ванилова захар


Приготвяне:
Сварете захарния сироп от водата и захарта. Оставете го да изстине и след това прибавете ванилията и лимоновия сок.
В средна купа смесете брашното и гриста, заедно с бакпулвера.
В голяма купа смесете двата вида мазнина, водата, ванилията и оцета. 
Прибавете сухите продукти към мокрите и омесете меко тесто.
От тестото направете топчета с диаметър малко по-голям от орех.
Разточете всяко парче тесто в елипсовидна форма, нарежете по 3 сантиметра и от двете страни, така че да можете да кръстосате лентите тесто върху плънката. По средата поръсете от начупените орехи и оплетете сладките. 
Поставете ги върху голяма тава постлана с хартия за печене . Печете в предварително загрята фурна 30 минути.
След готовност, залейте горещите сладки с охладения захарен сироп.
Оставете ги за няколко часа, докато сиропа попие в сладките.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар