четвъртък, 13 септември 2018 г.

Сирники или закуски с рикота (извара)


Необходими продукти:
250 грама рикота
1 яйце
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
5 супени лъжици брашно
1 супена лъжица масло за пържене


Приготвяне:
Разбъркайте всички продукти без брашното много добре. Накрая прибавете брашното.
Намажете с малко масло голям тиган с незалепващо покритие и поставете на няколко места от тестото. Оформете леко с обратната страна на лъжицата. Изпържете сирниките на много ниска температура и от двете страни. 
Сервирайте с любимото си сладко. 

На снимката с малините, брашното което добавих към сирниките беше ръжено, а захарта кафява.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар