Необходими
продукти:
200 грама черен
шоколад, с по-голям процент какао
175 грама масло
3 цели яйца
3 яйчни
жълтъка
50
грама захар
1 пакет
ванилова захар
50 грама
бяло брашно
Пудра захар
Ванилов
сладолед
Приготвяне:
Намажете с
масло и поръсете добре с какао малки метални
форми за печене или такива за еднократна употреба.
Ако печете
суфлетата веднага, загрейте фурната до 250°C.
Разтопете
шоколада с маслото на водна пара. Оставете го, докато продукти се стопят. След
това ги махнете от топлината и ги оставете да се охладят леко.
Разбийте яйцата
с жълтъците, захарта и ваниловата захар, докато се смесят добре, без да
прекалявате.
Добавете
сместа от шоколад и масло. Разбъркайте много добре.
Накрая
прибавете брашното и смесете със силиконова шпатула.
Разпределете
сместа в 6 форми, които сте приготвили предварително, като ги запълните на ¾ от обема им.
Леко почукайте
формите от плота, за да премахнете мехурчетата и да се изглади повърхността.
Печете между 7- 8 минути. Нито минута повече, ако
искате центъра на суфлето да е течен.
Изчакайте 2-3 минути, за да се освободи суфлето от формата лесно.
Обърнете
формата върху подходяща чиния и внимателно поставете десерта.
Поръсете суфлето с пудра захар и гарнирайте всяко с топка ванилов сладолед.
Ако искате да
имате готов десет за гостите, които очаквате след няколко дни, но няма да имате
време да го приготвите тогава, направете суфлето във време, в което е удобно за вас и го замразете във фризера. Изпечете в
деня, точно преди да го сервирате. В такъв случай ще ви бъдат необходими 15-16 минути, като отново фурната трябва да е предварително добре загрята на 250°С.
Сега е
момента де се насладите на това съвършено шоколадово удоволствие!
Да ви е
сладко!
Яйцата 6 ли стават общо? 6 жълтъка и 3 белтъка?
ОтговорИзтриванеТочно както пише в рецептата. 3 цели и 3 жълтъка.
Изтриване