сряда, 22 август 2018 г.

Тарт Сърце с маслен крем и къпини

Днес имам рожден ден :)
Почерпете се за мое здраве!

Необходими продукти за тестото:
380 грама брашно
150 грама захар
100 грама масло
2 яйца
80 грама мед
¾ чаена лъжичка сода
щипка сол

Приготвяне:
В тенджера смесете захар, яйцата, меда и солта. Разбъркайте добре. Добавете маслото. Поставете съда върху котлона на средна температура. Бъркайте непрекъснато, докато сместа заври. Махнете съда от топлината и добавете содата, разбъркайте енергично. Сместа трябва да увеличава обема си, да кипи. След това оставете настрани и изчакайте сместа да се охлади до стайна температура. Следва да добавите половината от пресятото брашно.  Разбъркайте до гладка консистенция. Изсипете другата половина на брашното върху работната повърхност. Омесете тестото с ръцете си. Оформете го на топка и го завийте в найлоново фолио. Поставете го в хладилника за 2 часа (може и за една нощ).
След като тестото се охлади, разделете го на 3 части и го разточете на кора с дебелина 3-4 милиметра. Поръсете  тестото с малко брашно, поставете шаблона отгоре и изрежете желаната фигура. Премахнете шаблона, отстранете излишното брашно. Надупчете тестото на няколко места с вилица, така че тестото да не се подува при печене. Поставете блата върху хартия за печене върху голяма тава. Печете в предварително загрята фурна на 170°C. 
Оставете блата да се охлади в тавата за 15 минути, след това го преместете внимателно.

За крема:
Използвайте 500 грама варен крем или ванилов пудинг, който предпочате
250 грама меко масло
170 грама пудра захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Разбийте с миксер мекото масло с пудрата захар на гладък и пухкав крем. Прибавете ваниловия екстракт. Прибавете варения крем на порции към маслото, като след всяко добавяне разбивате много добре с миксера, до пълното му усвояване.
Ако крема е прекалено мек, приберете го в хладилника за 10 минути. 
Напълнете крема в голям пош с кръгъл накрайник. 
Поставете първия бисквитен блат върху удобна чиния за сервиране. С четка навлажнете блата със захарен сироп. Изчакайте да попие и с помощта на поша поставете от крема. Приберете в хладилника за 10 минути. Използвайте любимото си сладко, като поставите на няколко места върху крема от него. Поставете втория блат, напоете го със захарен сироп и шприцовайте от крема. Приберете в хладилника за 10 минути. Извадете от хладилника, отново поставете сладко и отгоре третия блат. Напоете го и декорирайте с крема. Приберете тарта в хладилника.
Преди да сервирате, декорирайте по ваш вкус със цветя, плодове, френски макарони, целувки или друго, каквото харесвате.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар