Почерпете се за мое здраве!
380 грама брашно
150 грама
захар
100 грама
масло
2 яйца
80 грама мед
¾ чаена
лъжичка сода
щипка сол
В тенджера
смесете захар, яйцата, меда и солта. Разбъркайте добре. Добавете маслото.
Поставете съда върху котлона на средна температура. Бъркайте непрекъснато, докато
сместа заври. Махнете съда от топлината и добавете содата, разбъркайте енергично.
Сместа трябва да увеличава обема си, да кипи. След това оставете настрани и изчакайте
сместа да се охлади до стайна температура. Следва да добавите половината от
пресятото брашно. Разбъркайте до гладка
консистенция. Изсипете другата половина на брашното върху работната повърхност.
Омесете тестото с ръцете си. Оформете го на топка и го завийте в найлоново
фолио. Поставете го в хладилника за 2 часа (може и за една нощ).
След като
тестото се охлади, разделете го на 3 части и го разточете на кора с дебелина
3-4 милиметра. Поръсете тестото с малко брашно,
поставете шаблона отгоре и изрежете желаната фигура. Премахнете шаблона,
отстранете излишното брашно. Надупчете тестото на няколко места с вилица, така
че тестото да не се подува при печене. Поставете блата върху хартия за печене
върху голяма тава. Печете в предварително загрята фурна на 170°C.
Оставете блата да
се охлади в тавата за 15 минути, след това го преместете внимателно.
За крема:
Използвайте 500
грама варен крем или ванилов пудинг, който предпочате
250 грама
меко масло
170 грама
пудра захар
1 чаена
лъжичка ванилов екстракт
Разбийте с
миксер мекото масло с пудрата захар на гладък и пухкав крем. Прибавете ваниловия екстракт. Прибавете
варения крем на порции към маслото, като след всяко добавяне разбивате много
добре с миксера, до пълното му усвояване.
Ако крема е
прекалено мек, приберете го в хладилника за 10 минути.
Напълнете крема в голям пош
с кръгъл накрайник.
Поставете
първия бисквитен блат върху удобна чиния за сервиране. С четка навлажнете блата
със захарен сироп. Изчакайте да попие и с помощта на поша поставете от крема.
Приберете в хладилника за 10 минути. Използвайте любимото си сладко, като
поставите на няколко места върху крема от него. Поставете втория блат, напоете
го със захарен сироп и шприцовайте от крема. Приберете в хладилника за 10 минути. Извадете от
хладилника, отново поставете сладко и отгоре третия блат. Напоете го и декорирайте
с крема. Приберете тарта в хладилника.
Преди да
сервирате, декорирайте по ваш вкус със цветя, плодове, френски макарони,
целувки или друго, каквото харесвате.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар