петък, 20 юли 2018 г.

Бадемов тарт с кайсии без глутен




Необходими продукти:
6 супени лъжици Разтопено масло (60 грама)
3 супени лъжици пудра захар
1¾ чаши сурово бадемово брашно (180 грама)
3 големи яйца - леко разбити
¼ чаша мед (80 грама)
9 свежи кайсии (малък размер), нарязани на половини


Приготвяне:
Загрейте фурната до 175°С. 
Намажете добре с масло форма за тарт с диаметър 22 сантиметра.
В голяма купа смесете смляното бадемово брашно и захарта, разбъркайте добре. След това добавете разтопеното масло, меда и яйцата в него. Разбъркайте много добре.
Изсипете тестото във формата.
Подредете кайсиите върху тестото.
Печете за около 40 - 50 минути до готовност.
Поръсете с пудра захар преди да сервирате.










Рецептата е адаптирана от https://simplygluten-free.com/

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Танче,
    чудесен, много лесен и елегантен тарт с бадемово брашно.Прекрасно безглутеново предложение.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    чудесен, много лесен и елегантен тарт с бадемово брашно.Прекрасно безглутеново предложение.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване