Необходими продукти:
За две
порции:
4 парчета
сладък деликатесен пъпеш
6-8 парчета
прошуто
½ чаена чаша
арабски кус-кус
1 чаена чаша
горещ, домашен зеленчуков бульон ( аз си сварих от лук, чесън, стебла целина, моркови, малко семена от фенел и мащерка. Варих около 2 часа на средно ниска температура)
1 стрък
пресен лук
3-4 чери
домата
Прясна
мащерка, джоджен и щипка кимьон за кус-куса.
Приготвяне:
Хубав зехтин,
бял балсамов оцет, сол и черен пипер.
Кус-куса накиснете
с горещия бульон, в който прибавете сол, черен пипер и кимиона. Поставете върху
съда капак. Оставете кус-куса, докато поеме всичката течност и изстине.
След това
прибавете ситно нарязаните подправки, лука и доматите. Овкусете със зехтин, балсамов
оцет, сол и черен пипер.
Сервирайте
по две парчета пъпеш за всяка порция, половината от кус-куса и няколко парчета
прошуто.
Да ви е
сладко!
Странна за мен комбинация, но любима за някои ценители Танче.
ОтговорИзтриванеПоздрави и весело и усмихнато лято !