понеделник, 23 юли 2018 г.

Салата с пъпеш, прошуто и кус-кус





Необходими продукти:
За две порции:
4 парчета сладък деликатесен пъпеш
6-8 парчета прошуто
½ чаена чаша арабски кус-кус
1 чаена чаша горещ, домашен зеленчуков бульон ( аз си сварих от лук, чесън, стебла целина, моркови, малко семена от фенел и мащерка. Варих около 2 часа на средно ниска температура) 
1 стрък пресен лук
3-4 чери домата
Прясна мащерка, джоджен и щипка кимьон за кус-куса.

Приготвяне:
Хубав зехтин, бял балсамов оцет, сол и черен пипер.
Кус-куса накиснете с горещия бульон, в който прибавете сол, черен пипер и кимиона. Поставете върху съда капак. Оставете кус-куса, докато поеме всичката течност и изстине.
След това прибавете ситно нарязаните подправки, лука и доматите. Овкусете със зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер.
Сервирайте по две парчета пъпеш за всяка порция, половината от кус-куса и няколко парчета прошуто.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Странна за мен комбинация, но любима за някои ценители Танче.
    Поздрави и весело и усмихнато лято !

    ОтговорИзтриване