Необходими
продукти:
2 големи
глави лук
1 яйце
¾ чаена чаша
брашно
½ чаена
лъжичка бакпулвер
1 чаена
лъжичка червен пипер
½ чаена
лъжичка пушен червен пипер (може и лют)
Сол и черен
пипер
Прясно мляко
Мазнина за
пържене
Приготвяне:
Обелете и
нарежете лука на кръгчета.
Разбийте до
гладка консистенция брашното със смесения бакпулвер, яйцето, подправките и
прясно мляко, докато сместа стане с гъстотата на боза.
Загрейте
мазнината за пържене на среден огън. Потапяйте по няколко от кръгчетата с
помощта на щипка в темпуртата и ги изпържете в горещата мазнини до златисто
кафяво.
Гарнирайте с
тях домашните си бургери или ги хапнете за мезе с бирата, по всички начини са
чудесни.
Има различни рецепти, в които прясното мляко е заменено с газирана вода или бира. В тях панировката след пържене, като че ли остава по-хрупкава, можете да опитате и други варианти, за да прецените кой ви харесва най-много.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар