понеделник, 11 юни 2018 г.

Ягодов сладолед

Необходими продукти:
2 чаши пресни, почистени ягоди +1 супена лъжица кафява захар
60 грама сирене маскарпоне
2 супени лъжици ром Бакарди
1 чаша пълномаслено мляко
½ чаена чаша фина захар
щипка фина морска сол
1 чаша течна сметана
1 и ½ чаени лъжици екстракт от ванилия
½ чаена чаша кисело мляко

Приготвяне:
Почистете и измийте ягодите, разбъркайте ги с кафявата захар.
Пасирайте ягодите. Добавете сиренето маскарпоне и рома. Пасирайте отново на пюре, но не е проблем ако останат няколко малки парчета.

В купа с обем около 2 литра, смесете млякото, захарта и солта. Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Добавете сметаната, ваниловия екстракт и киселото мляко. Прибавете ягодовата смес и разбъркайте добре.
Поставете сладоледа в удобен съд за замразяване и го поставете във фризера поне за 3 часа или за една нощ.
Можете да поставите сместа и в машина за сладолед и да го приготвите в нея.

Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Танче,
    чудесна серия от нови предложения.Прекрасен сладолед и не само.Надниквам при теб с голямо удоволствие и се наслаждавам на чудесни снимки и рецепти.Откраднах си някои да знаеш.
    Поздрави и прекрасна нова седмица !

    ОтговорИзтриване