2 чаши
пресни, почистени ягоди +1 супена лъжица кафява захар
60 грама сирене
маскарпоне
2 супени
лъжици ром Бакарди
1 чаша
пълномаслено мляко
½ чаена чаша
фина захар
щипка фина
морска сол
1 чаша течна
сметана
1 и ½ чаени
лъжици екстракт от ванилия
½ чаена чаша
кисело мляко
Приготвяне:
Почистете и
измийте ягодите, разбъркайте ги с кафявата захар.
Пасирайте
ягодите. Добавете сиренето маскарпоне и рома. Пасирайте отново на пюре, но не е
проблем ако останат няколко малки парчета.
В купа с обем
около 2 литра, смесете млякото, захарта и солта. Разбъркайте, докато захарта се
разтвори. Добавете сметаната, ваниловия екстракт и киселото мляко. Прибавете
ягодовата смес и разбъркайте добре.
Поставете сладоледа в удобен съд за замразяване и го поставете във фризера поне за 3 часа или за една нощ.
Можете да
поставите сместа и в машина за сладолед и да го приготвите в нея.
Танче,
ОтговорИзтриванечудесна серия от нови предложения.Прекрасен сладолед и не само.Надниквам при теб с голямо удоволствие и се наслаждавам на чудесни снимки и рецепти.Откраднах си някои да знаеш.
Поздрави и прекрасна нова седмица !