Необходими
продукти:
2 цели
пилешки гърди
1 голяма
жълта чушка
2 зелени
чушки
2 червени
чушки
300 грама
гъби печурки, може и други
3 глави
червен лук
6-7 супени
лъжици подходяща мазнина за пържене
Аз използвах
царевично олио с аромат на джинджифил. Ако нямате такова, настържете 3 сантиметра пресен джинджифил и овкусете пилето с него. Също така прибавете и една супена лъжица от мазнината за
пържене, както и черен пипер. Сол се поръсва, след като парчетата пиле сме поставили в
тигана и са се изпържили от едната страна за около минута. Пържат се за още около минута и половина и от другата страна. Не трябва да се прекалява, за да остане пилето сочно.
сол, черен
пипер, джинджифил, соев сос
1 чаена чаша
жасминов ориз
2 чаени чаши
вода, ½ чаена лъжичка сол
За поръсване използвах, запечени бланширани бадеми. Могат да се заменят с печени фъстъци или кашу.
Приготвяне:
Ориза се измива
и се поставя в малка тенджера с вряла вода и сол. Вари се на бавен огън около
15 минути. След това, котлона се изключва и ориза се оставя още 15 минути на в
тенджерата. През това време се приготвят пилето и зеленчуците.
Всички чушки
и пилето се нарязват на дълги ленти. Гъбите
се нарязват всяка на 6 части по дължина, а лукът на полумесеци.
Продуктите се изпържват на части в силно нагорещен тиган, като преди всяко следващо количество се прибавя в тигана по една
супена лъжица от мазнината. Всяка част от продуктите, която се пържи, се
поръсва докато е в тигана с малка щипка сол. Готовите продукти се изваждат
върху тавичка или поднос и се поставят следващите в тигана. Когато всичко е
готово, зеленчуците, гъбите и пилето се смесват. Овкусяват се с черен
пипер и малко сол, ако е необходимо и се добавя малко соев сос. Най-добре е и ориза да се добави към пържените продукти, за да попие от соковете и мазнината на зеленчуците и пилето или може да се сервира отделно, според предпочитанията.
Танче,
ОтговорИзтриванеястието изглежда страхотно.Преди време и аз правих ориз по същия начин.Чудесно ястие се е получило.
Поздрави и успешна седмица !
Много го обичаме вкъщи това пиле и подобни варианти, че кой не обича пържено пиле :) А ориза, той е най-вкусното нещо от всичко, след като се смеси със всичко и поеме соковете от зеленчуците, пилето и малко соев сос, мммм!
ИзтриванеБлагодаря ти, Ели!
Обожавам такъв тип ястия, но си признавам, че снимката бе тази която ме привлече тук. Абе как го правиш, бе човек?! Поздравявам те!
ОтговорИзтриванеТочно ти ли ме питаш как бе, сладур :) като теб, с любов и старание!
ИзтриванеСилно те прегръщам, Кате!
Изглежда наистина разкошно...довечера ще опитам и на вкус как е;) не че се съмнявам във второто!
ОтговорИзтриванеАлби, много се радвам, че ти харесва рецептата, наистина не е нещо специално, но се приготвя лесно и кой не обича пържено пиле със зеленчуци :)
Изтриване