Честит 1 юни на всички деца!
Необходими продукти:
5 белтъка
щипка сол
250 грама
фина захар
1 чаена
лъжичка царевично или картофено нишесте
1 чаена
лъжичка лимонов сок
Приготвяне:
Разбийте с
миксер белтъците с щипка сол на твърда
пяна. Добавете захарта, постепенно, лъжица по лъжица, като през цялото време
разбивайте с миксера. Сместа трябва да стене на гъст и лъскав крем и да не се
усещат кристалчета захар в сместа. Добавете лимонов сок и разбийте отново.
Добавете пресятото картофено нишесте и то разбъркайте в белтъците с помощта на
силиконова шпатула.
Павлова се
охлажда в леко отворена фурна.
Лимонов крем:
2 големи
яйца
2 яйчни
жълтъка
160 грама фина
захар
80 грама
масло
кората и сока
от 2 лимона
Лимоните
измийте с четка.
В малка
тенджерка, разбийте яйцата, жълтъците и захарта, с помощта на телена бъркалка.
Поставете на ниска степен на котлона, като постоянно бъркате (можете да го
направите и на водна пара). След 5 минути, добавете
маслото и
лимоновия сок. Продължавайте да бъркате, докато крема се сгъсти. Ако в кремът
се появят бучки, минете го през цедка.
Изсипете крема
в буркан и го оставете да се охлади.
Този крем
може да се използва за най-различни сладкиши или за гарниране на домашно
приготвени палачинки, печива и други.
Може да се
съхранява в хладилник до 2 седмици.
Поставете
охладената целувка върху форма удобна за сервиране.
Гарнирайте с
около 1 чаша от лимоновия крем, след това с разбита сметана.
Да ви е
сладко!
Аплодисменти!
ОтговорИзтриванеЧестит празник на мааалко по-големите деца!
Поздрави Катя
Както винаги-съвършенно!Наслада за очите и душата.Честит празник на всички малки и големи деца.
ОтговорИзтриване