От това чудесно
тесто направих два вида сладки, за да ви покажа колко е адаптивно и как можете
да приготвите различни варианти, подходящи за всеки вкус.
След като
тестото беше готово, го разделих на две части. В едната част прибавих нарязани
сушени череши, които много обичам, другата част оставих натурални, тази с която
исках да направя с кедрови ядки, за да мога да се насладя максимално на вкуса
им.
Необходими продукти:
2 и ½ чаени
чаши брашно Класик София Мел
2 чаени
лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка или настърган индийско орехче
1 и ¼
чаени чаши фина захар
½ чаша масло, меко (125 грама)
⅓ чаена чаша сирене рикота
2 яйца
1 чаена
лъжичка ванилова захар
½ чаена чаша кедрови ядки
В малка купа
разбъркайте брашното, бакпулвера, солта и индийското орехче.
В голяма
купа разбийте с миксер на средна скорост
захарта, ваниловата захар, мекото масло и сиренето Рикота за
около 1 минута. Прибавете яйцата, едно по едно, докато сместа стане гладка. При ниска степен на миксера, прибавете брашнената
смес и разбийте добре. Покрийте тестото и го охладете за 30 минути.
Поставете
кедровите ядки в плитка купа.
С ръце
оформете малки топчета и ги оваляйте в кедровите ядки. Подредете ги в голяма
тава постлана с хартия за печене. Сплескайте леко топчетата.
Печете 9 до
11 минути или докато въртите са настроени, но не са кафяви. Cool 2 минути;
премахнете от бисквитките в охладителната рафта.
Съхранявайте
бисквитите в добре затворени кутии при
стайна температура.
Танче,
ОтговорИзтриванесладки с кедрови ядки никога не ми е хрумвало да направя.Великолепна идея, изглеждат прекрасно.
Поздрави и успешна нова седмица !
Много обичам кедрови ядки, към каквото и да ги добавя, винаги са звездата на ястието! Тези сладки са много крехки и изключително вкусни, ако искаш да опиташ нещо друго, можеш да погледнеш някоя италианска рецепта за pignoli cookies, много са известни в Италия и също са идеални на вкус! Поздрави!
ИзтриванеВкусно:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Весе :)
Изтриване