Днес ви
представям една позната и в същото време различна закуска. Подобни на нашите
бухти, но приготвени с кокосово мляко и масло, това са любимите ми пържени късчета
тесто от тук нататък J Освен, че са невероятно вкусни,
се приготвят за 30 минути и количеството е достатъчно за поне четири, пет души.
Тези бухти
са популярна закуска в Белийз една малка държава в централна Америка, явно и там хората обичат да се глезят през уикенда!
Необходими
продукти:
2 чаши
брашно Кекс София Мел
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сол
2 супени
лъжици кокосово масло
1 супена
лъжица кокосова захар
1 пакет
ванилова захар
¾ чаша кокосово
мляко
Мазнина за
пържене. Аз използвах от граздови семена, защото няма никакъв аромат.
Приготвяне:
В голяма
купа смесете заедно брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете течното
кокосово масло. Ако е твърдо, затоплете го леко, докато се втечни. Разбъркайте
да се разпредели в сухите продукти.
След това
направете кладенче в сместа и добавете кокосовото мляко.
Заместете
тестото, докато стане меко и еднородно.
Разделете го
на 8 равни части. Оформете го на хубави топчета и го покрийте с найлон за 10-15
минути, докато се отпусне леко.
След това,
разточете всяко топче в правилен кръг с
диаметър около 15 сантиметра. Срежете на две равни части и по средата направете
прорез, но не от край докрай. Така ще получите типичната форма на Frу Jacks и
всяка бухтичка, ще се изпържи равномерно.
В удобен
широк и дълбок тиган излейте достатъчно растително масло подходящо за пържене. Загрейте
маслото на средно висока температура и изпържете бухтите и от двете страни, до
златисто-кафяво.
Готовите
бухти, поставете върху меки кухненски салфетки, за да се отцеди излишната
мазнина.
Сервирайте
ги с любимото си сладко, пудра захар, мед, шоколад или друго, каквото обичате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар