събота, 14 април 2018 г.

Пържен Джак (Frу Jacks)



Днес ви представям една позната и в същото време различна закуска. Подобни на нашите бухти, но приготвени с кокосово мляко и масло, това са любимите ми пържени късчета тесто от тук нататък J Освен, че са невероятно вкусни, се приготвят за 30 минути и количеството е достатъчно за поне четири, пет души.
Тези бухти са популярна закуска в Белийз една малка държава в централна Америка, явно и там хората обичат да се глезят през уикенда!

Необходими продукти:

2 чаши брашно Кекс София Мел
1 чаена лъжичка бакпулвер
½  чаена лъжичка сол
2 супени лъжици кокосово масло
1 супена лъжица кокосова захар
1 пакет ванилова захар
¾ чаша кокосово мляко
Мазнина за пържене. Аз използвах от граздови семена, защото няма никакъв аромат.






Приготвяне:

В голяма купа смесете заедно брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете течното кокосово масло. Ако е твърдо, затоплете го леко, докато се втечни. Разбъркайте да се разпредели в сухите продукти.
След това направете кладенче в сместа и добавете кокосовото мляко.
Заместете тестото, докато стане меко и еднородно.
Разделете го на 8 равни части. Оформете го на хубави топчета и го покрийте с найлон за 10-15 минути, докато се отпусне леко.
След това, разточете всяко топче в правилен  кръг с диаметър около 15 сантиметра. Срежете на две равни части и по средата направете прорез, но не от край докрай. Така ще получите типичната форма на Frу Jacks и всяка бухтичка, ще се изпържи равномерно.

В удобен широк и дълбок тиган излейте достатъчно растително масло подходящо за пържене. Загрейте маслото на средно висока температура и изпържете бухтите и от двете страни, до златисто-кафяво.
Готовите бухти, поставете върху меки кухненски салфетки, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирайте ги с любимото си сладко, пудра захар, мед, шоколад или друго, каквото обичате.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар