петък, 6 април 2018 г.

Най-вкусната и лесна шоколадова торта от козунак

Както може би знаете, много обичам да приготвям торти от останал козунак, покрай Великден, но за да съм сигурна, че ще ми остане един от прекрасните домашни козунаци, най-често прибирам един далеч от лакомите погледи J
Този път тортата, която приготвих  е наистина изключително лесна, много сочна и разкошна на вкус. Козунака, който използвах приготвих с най-доброто брашно за Козунак на София Мел.

Необходими продукти:

1 голям козунак с шоколад приготвен по рецептата Козунак със сухо мляко и пъдпъдъчи яйца
1 малка форма за терин или за печене на хляб
400 грама заквасена сметана
350 грама течен шоколад
200 милилитра нескафе без захар, студено

Ако ви е интересно да прочетете как я приготвих, погледнете тук.


 Тортата украсихме с една малка приятелка, която един ден ще бъде страхотна сладкарка, ако е писано, защото страстта и към приготвянето и декорирането на сладкиши е много изразителна, а аз знам много добре, че когато в очите ти има пламъче и има кой да го подклажда, и да върви с теб в една посока, нещата се случват по най-добрия начин. Пожелавам и от сърце да прави това, което обича със сърцето си, защото тогава човек е наистина перфектен и удовлетворен J

3 коментара:

  1. Обичам козуначени торти и аз, Танче, но толкова пък обичаме и козунак, че все предпочитаме да си го хапнем така.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Весе, тортите не са задължителни, но понякога се получава такова пренасищане и преяждане с козунак, че на човек му се иска да го преобрази в нещо също толкова вкусно, но различно, понe на мен де :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Здравейте а крема не е ли доста рядък? Използвате ли желатин

    ОтговорИзтриване