Както може би знаете, много обичам да приготвям торти от останал козунак, покрай Великден, но за да съм сигурна, че ще ми остане един от прекрасните домашни козунаци, най-често прибирам един далеч от лакомите погледи J
Този път тортата, която приготвих е наистина изключително лесна, много сочна и разкошна на вкус. Козунака, който използвах приготвих с най-доброто брашно за Козунак на София Мел.
1 голям
козунак с шоколад приготвен по рецептата Козунак
със сухо мляко и пъдпъдъчи яйца
1 малка
форма за терин или за печене на хляб
400 грама
заквасена сметана
350 грама
течен шоколад
200
милилитра нескафе без захар, студено
Ако ви е интересно да прочетете как я приготвих, погледнете тук.
Обичам козуначени торти и аз, Танче, но толкова пък обичаме и козунак, че все предпочитаме да си го хапнем така.
ОтговорИзтриванеПрава си, Весе, тортите не са задължителни, но понякога се получава такова пренасищане и преяждане с козунак, че на човек му се иска да го преобрази в нещо също толкова вкусно, но различно, понe на мен де :)
ИзтриванеПоздрави!
Здравейте а крема не е ли доста рядък? Използвате ли желатин
ОтговорИзтриване