Вече ви показах една чудесна рецепта, на която много и отиват пролетта и лятото с прекрасните продукти на Бондюел. Разгледайте как можете да участвате в играта организирана от тях със страхотни награди.
Предлагам ви следващото ми предложение, което е любимо удома и ви съветвам задължително да го опитате, ако още не сте го направили! Свежест, вкус и аромат, към които човек се пристрастява!
Необходими продукти:
1 кутия Бондюел голд Texas Mix
1 пакет
замразени грах и моркови на кубчета Бондюел
2 средни глави
стар лук, нарязан на кубчета
2 стръка
пресен лук, нарязан на ситно
2 скилидки
чесън, пресован или ситно нарязан
няколко стръка
магданоз
2 стръка копър
¾ чаена чаша
ориз, измит и отцеден
4 супени
лъжици зехтин
сол и черен
пипер на вкус
2 чаени чаши
домашен зеленчуков бульон
Приготвяне:
Нарежете всяка
от тиквичките на три равни части. Издълбайте вътрешността им и ги надупчете с
клечка за зъби по дъното. Подредете тиквичките в удобна тава за печене. Посолете
всяко парче внимателно и с помощта на четка, намажете отвътре и отвън с малко
зехтин.
В голям
тиган с незалепващо покритие, загрейте зехтина и задушете лука, докато омекне.
Прибавете чесъна и пресния лук и запържете за кратко. Нарежете на ситно
половината от вътрешната част на тиквичките, които сте издълбали и запържете
добре. Прибавете ориза и разбъркайте за няколко минути и него. Прибавете
замръзените зеленчуци и тези от консервата. Овкусете със сол и черен пипер и
прибавете 1 чаена чаша от бульона. Сварете ориза, докато леко набъбне.
Прибавете магданоза и копъра, разбъркайте.
Включете
фурната да загрява на 180°С.
След като
приготвите плънката по този начин, напълнете тиквичките и върху всяка изсипете
по две, три супени лъжици от бульона. Останалия изсипете на дъното на
тавичката. Покрийте тиквичките с хартия за печене и ги поставете в загрятата
фурна.
Печете за 30
минути, докато тиквичките омекнат и ориза се свари. Накрая премахнете хартията
и печете още 10 минути.
Да ви е
сладко!
Чудесни тиквички Танче.Задължително ще ги опитаме - толкова красиво изглеждат и апетитно.При това се приготвят сравнително лесно.
ОтговорИзтриванеВесели Великденски празници !