вторник, 17 април 2018 г.

Тарт с рикота, сметана и аспержи


Необходими продукти:

6 фини точени кори
1 голямо яйце
1 чаена чаша сирене рикота
½ чаена чаша млечна сметана
 чаена чаша настърган Пармезан
1 стрък пресен лук
3 стръка магданоз
сол и черен пипер
½ връзка пресни аспержи
2 супени лъжици масло

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 160°С.
Измийте аспержите и ги нарежете на равни парчета с дължината на формата, в която ще печете. 
Загрейте 1 супена лъжица от маслото в тиган, поставете аспержите и леко ги запържете от всички страна. Извадете ги от тигана.
Смесете яйцето със сметаната, рикотата и ¾ от настъргания пармезан. Прибавете нарязаните на ситно лук и магданоз. Подправете сместа със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Подредете корите една върху друга във формата за тарт, като намазвате всяка с разтопеното масло. Върху корите изсипете плънката. Отгоре подредете аспержите и поръсете с останалия пармезан.
Поставете формата във предварително загрятата фурна и печете 30 минути.





Да ви е сладко!

2 коментара: