Необходими продукти:
6 фини точени кори
1 голямо
яйце
1 чаена чаша
сирене рикота
½ чаена чаша млечна сметана
⅓ чаена
чаша настърган Пармезан
1 стрък пресен лук
3 стръка
магданоз
сол и черен
пипер
½ връзка
пресни аспержи
2 супени
лъжици масло
Включете
фурната да загрява на 160°С.
Измийте
аспержите и ги нарежете на равни парчета с дължината на формата, в която ще
печете.
Загрейте 1 супена лъжица от маслото в тиган, поставете аспержите и леко ги
запържете от всички страна. Извадете ги от тигана.
Смесете
яйцето със сметаната, рикотата и ¾ от настъргания пармезан. Прибавете нарязаните
на ситно лук и магданоз. Подправете сместа със сол и черен пипер и разбъркайте
добре.
Подредете
корите една върху друга във формата за тарт, като намазвате всяка с разтопеното
масло. Върху корите изсипете плънката. Отгоре подредете аспержите и поръсете с
останалия пармезан.
Поставете
формата във предварително загрятата фурна и печете 30 минути.
Великолепно изглежда тази вкусотия! Все любими продукти! Страшна си!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря, любима моя!
Изтриване