Ако ви харесва идеята, може и вие, във всеки един момент да направите щастлива някоя ваша любима приятелка, съпруга или прекрасна млада дама, защото знам със сигурност, че ние жените успяваме да оценим такива мили жестове! За да можете да поръчате такова фино бижу, каквото имам аз, трябва само в няколко лесни стъпки да посетите Gifty.bg и да изберете, това което ви харесва, като не забравяте, да предоставите името на дамата, за която ще бъде предназначено. Уверявам ви, че ще имате възможността и удоволствието да получите наистина персоналното и професионално внимание от любезния екип на този кокетен, цветен сайт, който е един от любимите ми!
Огледалото ми е прекрасно, нали J
Огледалото ми е прекрасно, нали J
И отново ще се опитам да бъда полезна, на тези от вас, които имат огромно желание да приготвят френски макарони и нещо не се получава. Сигурна съм,
че всеки който е опитал да приготви такива е имал проблеми в
началото, докато постигне добри резултати. Много са капризни тези изкусително -
пленителни сладки, които са наистина очарователни не само на външен вид, но и
на вкус.
Ще споделя с
вас, най-сполучливата рецепта, която използвам вече няколко пъти и всеки път
резултата е страхотен.
Най-хубавите
макарони които правя, стават по тази рецепта с домашно бланширани бадеми и
смлени два пъти в домашен робот или блендер.
Мярката,
която съм използвала е мерителна чаша, която се използва в приготвянето на сладкиши, не грамове.
Необходими
продукти:
¾ чаша бадемово брашно
1 чаша пудра
захар
2 белтъка
от големи яйца на стайта температура
¼ чаша захар
семената от ¼
ванилова шушулка
Приготвяне:
Бадемите се
сваряват за 1 минута във вода. След това се поставят в купа със студена вода.
Обелват се люспите (това
става изключително лесно след бланширането) и бадемите се подсушават в чиста
кухненска кърпа. Поставят се във фурната върху голяма тава постлана с
хартия за печене и се сушат за 15-20 минути на 100 градуса. След това се
оставят да изстинат напълно и се смилат в кухненски робот. Изваждат се и се
смесват с пудрата захар и се смилат отново. След това се пресяват през сито и най-едрите
части се изхвърлят. Изхвърленото количество, трябва да се възстанови, за да се
получат макароните добре. Например, ако изхвърлите 1 чаена лъжичка едри парчета
бадеми, които не минават през ситото, добавете на тяхно място ½ чаена лъжичка
по-ситно смлени към общото количество. Отделят се настрани, докато се приготвят
белтъците.
За да съм сигурна, че всички черупки ще бъдат еднакви, разпечатих от интернет шаблони за макароните, които поставям под хартията за печене. Така при шприцоването, всички са абсолютно еднакви.
За да съм сигурна, че всички черупки ще бъдат еднакви, разпечатих от интернет шаблони за макароните, които поставям под хартията за печене. Така при шприцоването, всички са абсолютно еднакви.
Застилат се две големи тави с хартия за печене.
В голям,
чист найлонов пош се поставя голям кръгъл накрайник.
След това се
разбиват белтъците до пухкава пяна и се добавя захарта на 3 пъти през 1 минута,
като през цялото време разбиването продължава. С последната част захар, се
прибавят и семената от ваниловата шушулка. Сместа трябва да бъде лъскава, но не
прекалено суха. Връхчетата, които остават след като махнем бъркалките от
белтъците трябва да бъдат меки и да се движат гъвкаво. Когато сме достигнали до
необходимата консистенция на белтъците, прибавяме капка от червената боя или
друг цвят, който искаме да използваме и разбиваме отново с миксера, докато
постигнем еднороден цвят.
След това
добавяме половината от бадемовото брашно с пудрата захар и разбъркваме с помощта на силиконова шпатула, докато
се смеси идеално с белтъците, като бъркаме много внимателно, загребвайки отдолу
нагоре. Прибавяме и останалата суха смес и продължаваме да бъркаме по същия
начин. Готовото тестото трябва да се стича от бъркалката на шпатулата тежко, но не да
тече. Не трябва да се прекалява с разбиването, но не трябва и да остава твърдо
тестото.
Следва тестото да се прехвърли в поша за шприцоване. Внимавайте да попадне колкото е възможно по малко въздух в поша, за да не се образуват дупчици и неравности по макароните. Както ви казах, за най добър резултат поставете шаблони, които можете да разчертаете и сами върху бяла хартия.
След това се оформят макароните и шаблоните, ако ползвате такива се премахват. Тавата се почуква няколко пъти от плота, за да сме сигурни, че няма въздух в тестото.
Тавите с макароните се оставят за 30 минути до 1 час, за да хванат коричка. При допир не бива тестото да полепва по пръста. Ако е необходимо, може да се наложи да се изчака повече време, просто докоснете някой от макароните и преценете дали е достатъчно.
Фурната трябва да е предварително загрята на 150°С.
Поставя се тавата с макарони на средното ниво върху решетката и времето за изпичане е между 12-15 минути.
След готовност макароните трябва да изстинат напълно, преди да се гарнират с крем.
За пълнеж:
Следва тестото да се прехвърли в поша за шприцоване. Внимавайте да попадне колкото е възможно по малко въздух в поша, за да не се образуват дупчици и неравности по макароните. Както ви казах, за най добър резултат поставете шаблони, които можете да разчертаете и сами върху бяла хартия.
След това се оформят макароните и шаблоните, ако ползвате такива се премахват. Тавата се почуква няколко пъти от плота, за да сме сигурни, че няма въздух в тестото.
Тавите с макароните се оставят за 30 минути до 1 час, за да хванат коричка. При допир не бива тестото да полепва по пръста. Ако е необходимо, може да се наложи да се изчака повече време, просто докоснете някой от макароните и преценете дали е достатъчно.
Фурната трябва да е предварително загрята на 150°С.
Поставя се тавата с макарони на средното ниво върху решетката и времето за изпичане е между 12-15 минути.
След готовност макароните трябва да изстинат напълно, преди да се гарнират с крем.
Нежен меден крем
2 яйчни
жълтъка
1 супена лъжица фина захар
1 супена
лъжица ванилова захар
3 и ½ чаена
лъжица прясно мляко
7 супени лъжици
меко масло
2 супени
лъжици мед
Приготвяне:
Разбиват се
жълтъците със захарта и се прибавя млякото. Сместа се сварява в малък съд на котлона при
непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Когато крема е готов, се маха от
топлината и се прибавя маслото. Разбърква се, докато се стопи. Накрая се прибавя
меда.
Крема се оставя докато се охлади напълно и след това се пълнят макароните с него. Най добре става, като се прехвърли в малък пош и се шприцова върху една черупка, а отгоре се поставя втора и се притиска леко.
Крема се оставя докато се охлади напълно и след това се пълнят макароните с него. Най добре става, като се прехвърли в малък пош и се шприцова върху една черупка, а отгоре се поставя втора и се притиска леко.
Разкошни макарони, ще имам предвид рецептата ти, като се реша.
ОтговорИзтриванеИма един неуспешен опит и не повторих.