Аз имах това удоволствие, което ще
остави в мен незаличими спомени, а сигурна съм и у всички останали, които
посетиха курса на Метро Академия.
В този
и във всички останали курсове, които предлага Академията, можете да сте
сигурни, че ще се сблъскате с високо качество на храната, превъзходен вкус, артистично и модерно поднасяне и ще опознаете тънкостите в прецизното и приготвяне, ще усвоите всички тези неща, които изредих, с помощта на
шеф готвачите, които са истински професионалисти с изтънчен подход към всеки
детайл от приготвянето и презентирането на всяка чиния.
Цялостното усещане беше, като че ли
пиеш вода от извора и не ти остава нищо друго, освен да се наслаждаваш на всяка глътка на всяко движение, което беше до съвършенство обиграно и професионално точно. Чистотата и
подредеността, с която се случваха нещата, когато Том приготвяше храната е
нещо, което ми направи силно впечатление, на ред с техниките и вкусните
рецепти, които си записахме в тефтерите. Опита на този готвач е наистина голям,
въпреки младостта му. Той е обиколил доста държави от любов към храната и
любопитство, което го е сблъскало с различни похвати и вкусове нетрадиционни за
него в някакъв момент от живота му. Най-хубавото на всичко това е, че Том е
създал свои собствен стил от всичко опитано, видяно и научено по света, като
отсял за себе си най-доброто. За което разбира се е нужен и много усет,
прецизност, вкус и стил, които той притежава несъмнено. За нас присъстващите
оставаше само да се наслаждаваме и да попипваме от вкусеното и видяното.
Sea bass ceviche
with smooth oil, horseradish and white grape
Севиче от филе на пресен лаврак с лайм, пушено олио от гроздови семена, прясно настърган хрян и гарнирано с бяло грозде Рецептата е на Том Халпин
Това е младият любимец на Метро
Академия Веско, един удивително всеотдаен и талантлив млад готвач, за който съм
сигурна, че ще чуваме много в бъдеще.
Имахме възможността да наблюдаваме
приготвянето и на един от десертите на шеф Георги Бойковски, който в момента
е главен готвач в ресторант Болгар в хотел Маринела София.
Беше нещо наистина странно за мен
лично, но аз съм един лаик и може би не чак толкова широко скроен кулинар, за
какъвто всъщност се мислех преди да видя и опитам този Сладолед от лакто-ферментирали челядинки
с боровинки и шоколад. Най-шокиращото за мен и това, което си остана истинска загадка е поръската на сладоледа, която беше приготвени пуканки от свинска кожа!?!!?
И разбира се Звездата на деня беше десерта приготвен от Божана, един наистина достоен завършек на това двудневно вкусно приключение Сладолед от сладки картофи, лимон и канела с гарнитура от шоколадово Семифредо с вградена хрупкава бисквитка.
Уникална вкусотия, честно!
DAB BABY :)
Танче,
ОтговорИзтриванезнам за този курс на Метро Академия и много често ми се е искало да го посетя.Но по една или друга причина се отказвам - просто защото моят начин на хранене е вече друг.Много странни неща навлизат в кулинарията като техники и продукти - не всички полезни за здравето и за хората като начини на хранене.Смесването на твърде различни по състав продукти за мен е повече вредно отколкото полезно.Но наистина си струва човек да види все пак нещо ново и да опита страни наглед комбинации от храни .Хубаво е ,че си посетила този курс.
Поздрави и прегръдки !
Танче,
ОтговорИзтриванезнам за този курс на Метро Академия и много често ми се е искало да го посетя.Но по една или друга причина се отказвам - просто защото моят начин на хранене е вече друг.Много странни неща навлизат в кулинарията като техники и продукти - не всички полезни за здравето и за хората като начини на хранене.Смесването на твърде различни по състав продукти за мен е повече вредно отколкото полезно.Но наистина си струва човек да види все пак нещо ново и да опита страни наглед комбинации от храни .Хубаво е ,че си посетила този курс.
Поздрави и прегръдки !