В този случай използвах два от замразените продукти на Bonduelle, които всъщност, почти нямат разлика от свежите със запазени хранителни качества и свеж вид, всяко ястие може да бъде звездата на трапезата.
Ако искате
да си приготвите и вие най-вкусните Ригатони, следвайте рецептата, използвайте тези зеленчуци и се насладете.
Освен че ще имате на вашата трапеза тази неповторима вкусотия, ще можете да участвате и в НАЦИОНАЛНА ПОТРЕБИТЕЛСКА ПРОМОЦИЯ на Bonduelle със
страхотни награди, като в няколко лесни стъпки, регистрирате касовата си бележка тук "ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ОТ ПРИРОДАТА. А НАГРАДИТЕ – ОТ НАС.“
2 супени лъжици зехтин
2 глави стар лук
2 глави стар лук
3 скилидки
чесън
250 грама
рикота
300 грама
доматен сос (използвайте
любимият ви домашен или закупен от магазина)
350 грама
сос Бешамел
1 стрък
пресен босилек
сол и черен
пипер
½ чаена чаша
настърган Пармезан за поръсване
1 пакет Ригатони,
сварени предварително за 2 минути в подсолена вода
За соса Бешамел:
40 грама
масло
1 и ½ супени лъжици брашно
350
милилитра горещо прясно мляко
сол
индийско орехче
Приготвене:
Задушете лука
и чесъна в голям тиган със зехтина на средна температура. Прибавете към тях спанака и гответе, докато течността, която има се
изпари. Прибавете нарязаните пролетни моркови, разбъркайте докато се разпределят
при останалите зеленчуци. Махнете тигана от котлона и оставете зеленчуците да се поохладят леко.
През това
време, пригответе соса Бешамел, като разтопите маслото в малка касерола на котлона и
прибавите към него брашното. Разбъркайте за около минута на средно-висока
температура. След това прибавете наведнъж горещото прясно мляко и разбъркайте
енергично, с помощта на телена бъркалка. Варете соса, докато се сгъсти.
Накрая подправете със сол и индийско орехче.
Сварете Ригатоните в подсолена вода за 2 минути. Оцедете ги от водата и прибавете към
тях 1 супена лъжица зехтин, разбъркайте внимателно.
Прибавете
към спанака и бейби морковите сиренето Рикота и разбъркайте. Овкусете със сол, черен
пипер и ситно нарязан босилек.
Поставете ⅓ от
доматения сос на дъното на глинена тавичка за печене. Отгоре разпределете ⅓ от соса Бешамел.
Напълнете Риготоните с плънката, с
помощта на сладкарски пош или малка лъжичка. Наредете ги плътно един до друг върху сосовете и
разпредете върху тях останалия доматен сос и соса Бешамел. Отгоре поръсете с
настъргания Пармезан.
Поставете глинената
тава в леко загрята фурна и увеличете температурата на 200°С.
Печете 30
минути.
Сервирайте,
докато са още топли, като в чинията преди да поставите от пълнените Ригатони, сложете
няколко супени лъжици от доматения сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар