неделя, 4 февруари 2018 г.

Тортила с Гуакамоле, сирене Чедър и пържено яйце

Много съм доволна, когато приготвя нещо толкова бързо и вкусно, което си заслужава да бъде записано в тефтера и прави живота ми лесен!
 
Необходими продукти за 3 порции:
3 хлебчета тортила (Tortilla Wraps)
1 голямо авокадо
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 средно голям домат
2 супени лъжици песто Дженовезе
1 чаша настъргано сирене Чедър
3 яйца
тиган за пържене
3 чаени лъжички зехтин за пържене
сол, черен пипер, зехтин за подправяне
 
Приготвяне:
Обелете и нарежете добре узрялото авокадо. Прибавете към него чесъна, като го нарежете на много ситно или го пресовате. Нарежете на дребни кубчета червения лук и доматите, прибавете и тях към авокадото. Накрая прибавете пестото и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
Настържете Чедъра (аз използвах два вида).
Изпържете яйцата на среден огън, като прибавите за всяко в тигана по една чаена лъжичка зехтин, само докато стегне белтъка.
В същия тиган, в който изпържихте яйцата поставете тортилите една по една и ги запечете и от двете страни, докато леко започнат да покафеняват.
След това ги поставете в удобна тавичка. Отгоре разпределете гуакамолето по равно върху трите тортили, поръсете с настърган чедър и поставете по едно яйце. Моите яйца бяха с два жълтъка, но така е, когато баща ми отглежда кокошките с много любов J
Поставете тавичката в най-горната част на фурната и запечете на грила на 170С за няколко минути. Внимавайте, защото бързо могат да прегорят. Необходими са не повече от 2-3 минути.
Сервирайте тортилите веднага, като ги подправите с малко сол, черен пипер и зехтин. Поръсете с пресен босилек за свежест.
 
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар