Много съм
доволна, когато приготвя нещо толкова бързо и вкусно, което си заслужава
да бъде записано в тефтера и прави живота ми лесен!
Необходими продукти
за 3 порции:
3 хлебчета тортила (Tortilla Wraps)
1 голямо
авокадо
1 глава
червен лук
2 скилидки
чесън
1 средно
голям домат
2 супени
лъжици песто Дженовезе
1 чаша
настъргано сирене Чедър
3 яйца
тиган за
пържене
3 чаени
лъжички зехтин за пържене
сол, черен пипер,
зехтин за подправяне
Обелете и
нарежете добре узрялото авокадо. Прибавете към него чесъна, като го нарежете на
много ситно или го пресовате. Нарежете на дребни кубчета червения лук и доматите, прибавете
и тях към авокадото. Накрая прибавете пестото и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
Настържете
Чедъра (аз използвах
два вида).
Изпържете
яйцата на среден огън, като прибавите за всяко в тигана по една чаена лъжичка
зехтин, само докато стегне белтъка.
В същия
тиган, в който изпържихте яйцата поставете тортилите една по една и ги
запечете и от двете страни, докато леко започнат да покафеняват.
След това ги поставете в удобна тавичка. Отгоре разпределете гуакамолето по равно върху трите тортили,
поръсете с настърган чедър и поставете по едно яйце. Моите яйца бяха с два
жълтъка, но така е, когато баща ми отглежда кокошките с много любов J
Поставете
тавичката в най-горната част на фурната и запечете на грила на 170⁰С за няколко минути. Внимавайте, защото бързо могат да прегорят.
Необходими са не повече от 2-3 минути.
Сервирайте тортилите
веднага, като ги подправите с малко сол, черен пипер и зехтин. Поръсете с пресен босилек за свежест.
Да ви е
сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар