Винаги съм
си представяла, как ще подаря такъв кекс на любим човек и след като отреже
парченце от него, ще му стопля сърцето и ще предизвикам емоции в душата му J Наистина
се получи, точно както си го бях представяла, опитайте и вие! Изненадайте и направете щастлив любим човек!
Необходими продукти:
Необходими продукти:
За червения кекс:
200 грама масло, със стайна температура
190 грама захар
1 пакет ванилова захар
4 яйца
300 грама брашно за Кекс София Мел
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 милилитра прясно мляко
кората от половин лимон
2-3 капки червена гел боя за сладкиши
форма за кекс
формичка сърце за изрязване на сладки
Продукти за
светлата част от кекса:
200 грама
масло, със стайна температура190 грама захар
1 пакет ванилова захар
4 яйца
300 грама брашно за Кекс софия Мел
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 милилитра прясно мляко
кората от половин лимон
същата форма за кекс
Приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 180°С.
Намажете с малко мазнина тавата за кекс, в която ще печете и след това поръсете с брашно.
Първо започнете с приготвянето на кекса, от който ще изрежете сърцата. Разбийте с миксер 200 грама масло, 190 грама захар и ваниловата захар, докато станат на крем. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера, докато се поеме от сместа.
В по-малка купа смесете брашното с 1 чаена лъжичка бакпулвер.
Прибавете брашното на три пъти към сместа от масло и яйца, като редувате с прясното мляко. Накрая прибавете, лимоновата кора и червената боя. Разбийте с миксера, докато се разпредели много добре в тестото.
Изсипете и разпределете тестото във формата. Поставете я в предварително загрятата фурна. Печете за около 50-55 минути.
След изпичане, кекса трябва да изстине най-малко за 10-15 минути във формата. След това време го обърнете върху метална решетка и го оставете да изстине напълно. Нарежете кекса на резени с дебелина 2-2 ½ сантиметра. От тези резени, изрежете с формичката сърце за сладки. Не изхвърляйте останалото тесто, от него можете да направите вкусни бонбони на клечка или просто сочни трюфели. След като изрежете сърцата пригответе и другото тесто по същия начин, като пропуснете единствено червената боя.
Поставете ⅓ от тестото във формата за печене и наредете върху него сърцата плътно едно до друго. Отгоре разпределете останалото тесто.
Поставете формата в предварително загрятата фурна и печете около 45-50 минути. Проверете за готовност с дървен шиш, по който не трябва да има тесто.
Готовият кекс, оставете да се охлади за 15 минути във формата и след това го обърнете върху метална решетка, докато изстине.
Да ви е сладко!
Предварително загрейте фурната до 180°С.
Намажете с малко мазнина тавата за кекс, в която ще печете и след това поръсете с брашно.
Първо започнете с приготвянето на кекса, от който ще изрежете сърцата. Разбийте с миксер 200 грама масло, 190 грама захар и ваниловата захар, докато станат на крем. След това добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате с миксера, докато се поеме от сместа.
В по-малка купа смесете брашното с 1 чаена лъжичка бакпулвер.
Прибавете брашното на три пъти към сместа от масло и яйца, като редувате с прясното мляко. Накрая прибавете, лимоновата кора и червената боя. Разбийте с миксера, докато се разпредели много добре в тестото.
Изсипете и разпределете тестото във формата. Поставете я в предварително загрятата фурна. Печете за около 50-55 минути.
След изпичане, кекса трябва да изстине най-малко за 10-15 минути във формата. След това време го обърнете върху метална решетка и го оставете да изстине напълно. Нарежете кекса на резени с дебелина 2-2 ½ сантиметра. От тези резени, изрежете с формичката сърце за сладки. Не изхвърляйте останалото тесто, от него можете да направите вкусни бонбони на клечка или просто сочни трюфели. След като изрежете сърцата пригответе и другото тесто по същия начин, като пропуснете единствено червената боя.
Поставете ⅓ от тестото във формата за печене и наредете върху него сърцата плътно едно до друго. Отгоре разпределете останалото тесто.
Поставете формата в предварително загрятата фурна и печете около 45-50 минути. Проверете за готовност с дървен шиш, по който не трябва да има тесто.
Готовият кекс, оставете да се охлади за 15 минути във формата и след това го обърнете върху метална решетка, докато изстине.
Да ви е сладко!
Много красив кекс! Сигурно е вкусен. Пропуснато ли е прясното мляко в продуктите за светлия кекс?Благодаря за споделената красота.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за напомнянето :) оправих го.
ИзтриванеРадвам се, че ви харесва!
Щастливец е заслужилия тази красота!
ОтговорИзтриванеМисля, че го знае :)
ИзтриванеБлагодаря ти, Весе!